Coronavirus

COVID-19. „Singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918”. Urmează valul 6

  • jurma.jpg

Cercetătorul Octavian Jurma critică autorităţile din România pentru abandonarea oricărei măsuri de prevenţie împotriva pandemiei de COVID-19 şi anunţă că un viitor val 6 este aşteptat în luna august.

„Vestea bună este că până la finalul săptămânii (cel târziu săptămâna viitoare) incidenţa naţională va coborî sub 0,5 la mie şi vom ieşi probabil din valul 5 pe baza datelor oficiale. Din păcate, eliminarea tuturor măsurilor de prevenţie în perioada sărbătorilor precum şi din şcoli a dus la prelungirea valului 5-Omicron cu cel puţin 4 săptămâni şi la formarea unui platou care durează de 3 săptămâni. Sunt doar 2 luni de la abandonarea oficială a măsurilor de sănătate publică în pandemie şi declararea închiderii pandemiei din motive de inconvenienţă politică. Din păcate singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru că cea din 2020 este bine mersi şi produce noi tulpini într-un ritm ameţitor”, scrie Jurma pe pagina sa de Facebook.
Medicul apreciază că în luna august un nou val COVID va lovi România şi susţine că va fi nevoie de reintroducerea restricţiilor.

„Valul 6 este aproape o certitudine în toamnă şi va debuta probabil la finalul lunii august. Nu ştim sigur ce variantă va provoca valul 6. Ştim sigur că nu mai avem niciun mijloc de a limita impactul valului 6, pentru că pandemia s-a terminat pentru autorităţi şi nimic nu îi va convinge să nege negaţia. Ce am putea face să prevenim un nou dezastru în toamnă? Exact ceea ce ar fi trebuit să facem vara trecută ca să prevenim dezastrul din toamna trecută. Aceasta ar însemna păstrarea măştilor în interior, accelerarea campaniei de vaccinare şi screening epidemiologic la intrarea în ţară pentru a întârzia importul noilor versiuni. La aceste măsuri minimale poate fi adăugată şi procurarea din timp a noilor antivirale în special Paxlovid care va fi principalul instrument de reducere a mortalităţii în ţările cu rată mare de vaccinare”.

Octavian Jurma este medic specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA. Este pasionat de statistici, dar și de urmărirea transparenței autorităților. Este unul dintre fondatorii Grupului pentru Studiul Formal al Sistemelor Vii, care încearcă să găsească modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare