Coronavirus

COVID-19. Primăria Brașov vrea să extindă testarea rapidă și la nivelul unităților de învățământ

 

După cum anunțam și ieri (vezi: BRAȘOV. Primarul Allen Coliban, informații privind redeschiderea școlilor și grădinițelor), autoritățile publice din Brașov au început pregătirile pentru redeschiderea unităților de învățământ în condiții de siguranță, din 8 februarie, potrivit deciziei luate la nivel național.

La nivelul municipiului, acestea se vor desfășura după scenariul galben, respectiv se vor deschide grădinițele și vor începe cursurile la învățământul primar, clasa a VIII-a și clasa a XII-a.

„De luni, 8 februarie, reîncep școlile în municipiul Brașov, în scenariul galben. Asta înseamnă grădinițe, clase primare, clasele a VIII-a și a XII-a. Ieri am avut o întâlnire cu Inspectoratul Școlar pentru a ne asigura că avem toate cele necesare pentru a începe în condiții de deplină siguranță. Avem stocuri suficiente de dezinfectant și de măști, precum și de produse de curățenie și igienă. De asemenea, având în vedere că măsura testării rapide, pe care am implementat-o în Primăria Brașov, a dat rezultate, astfel încât numărul de cazuri a scăzut semnificativ, vom analiza implementarea aceleiași măsuri și în rândul profesorilor, învățătorilor și a personalului auxiliar”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Testarea rapidă ar urma să fie făcută doar în cazul celor care au simptome, cum se întâmplă la Primărie și la serviciile publice, conform purtătorului de cuvânt al instituției, Sorin Toarcea. În prezent, Municipalitatea are 4.700 de teste antigen, cu posibilitate de a mai achiziționa.

Scenariile pentru redeschiderea unităților de învățământ sunt următoarele:
– Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic;
– Scenariul Galben – rată de infectare peste 1 la mie și până la 3 la mie, merg în continuare copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a;
– Scenariul Roșu – rata de infectare de peste 3 la mie până la 6 la mie – copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online;
– Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea intră în carantină și toată lumea stă acasă, școlile se închid, cursurile se desfășoară în online.

Conform precizărilor ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, există și posibilitatea unui scenariul hibrid, în care, în situații excepționale, cursurile se pot desfășura și la școală și on-line, în următoarele situații:
– Elevii cu contraindicații medicale vor face ore online;
– Elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități medicale certificate vor face, de asemenea, ore online;
– Elevilor care prezintă simptome asemănătoare celor care apar la virusul COVID-19 le este recomandat să facă orele online;
– Profesorii care prezintă vulnerabilități fac ore online;
– Profesorilor care au simptome asemănătoare celor care apar la virusul COVID-19 vor sta acasă și se va face predarea-învățarea online.

FOTO – Arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button