Coronavirus

COVID-19. Creștere alarmantă de cazuri! Membrii CJSU BRAȘOV, în ședință cu premierul Ludovic Orban, în această seară

 

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, subprefectul Adrian Laurențiu Folea și alți membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au participat, în această seară, alături de omologii lor din celelelte județe, la ședința în sistem videoconferință cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și secretarii de stat în MAI Bogdan Despescu și Gheorghe Sorescu.

„Tema ședinței a constituit-o evaluarea situației epidemiologice la nivel național, în condițiile în care astăzi au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de COVID-19, precum și stabilirea pașilor ce trebuie făcuți pentru a limita răspândirea noului coronavirus.În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat Direcțiilor de Sănătate Publică o nouă evaluare a paturilor din unitățile sanitare COVID, a paturilor ATI, a circuitelor epidemiologice în unitățile sanitare și economice, intensificarea anchetelor epidemiologice și o mai mare acuratețe a acestora, precum și a măsurilor de izolare și carantină. De asemenea, a subliniat necesitatea reevaluării spitalelor care au fost suport COVID și au ieșit din această categorie, pentru a fi pregătite să redevină, dacă va fi nevoie, în cel mai scurt timp, spitale-suport”, se arată într-o informare a Prefecturii Brașov. Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a solicitat structurilor din teritoriu monitorizarea atentă a localităților cu risc epidemiologic ridicat. În cazul acestora există posibilitatea de a se impune, la un moment dat, carantina.

Există un trend de creștere a cazurilor de COVID-19 confirmate, trend care trebuie oprit. Și nu poate fi oprit decât de acțiunea fermă a autorităților, pentru că acestea sunt cele care gestionează actuala criză sanitară. Trebuie intensificate verificările și aplicate sancțiuni celor care nu respectă regulile și pun în pericol nu doar propria sănătate, ci și pe a multor altora. Analizele făcute de specialiști în epidemiologie și în sănătate publică ne arată că principalele cauze ale răspândirii noului coronavirus sunt evenimentele – nunți, botezuri, alte genuri de adunări -, transportul public, în special cel intrajudețean și interjudețean, precum și cel contractat de marile societăți comerciale pentru angajați, unde nerespectarea regulilor de protecție sanitară a devenit o practică generalizată. Piețele, târgurile, chiar unele supermarketuri și mall-uri sunt alte locuri ce favorizează transmiterea coronavirusului. Controalele și sancțiunile sunt eficiente în aceste cazuri, dar la fel de important este să transmitem populației că suntem în continuare într-un risc major, iar pandemia nu va putea fi ținută sub control dacă oamenii nu înțeleg că regulile sunt făcute pentru ei, pentru a le proteja sănătatea. De asemenea, este imperios necesar să mărim capacitatea de testare, să scurtăm timpul în care rezultatele testelor ajung la DSP-uri și la cei testați, să creștem rigurozitatea anchetelor epidemiologice. Nu trebuie să lăsăm garda jos! Știu că gradul de oboseală, de solicitare este mare, dar e nevoie să ne remobilizăm și să continuăm. Lupta cu pandemia este încă departe de final”, a declarat premierul Ludovic Orban, la finalul ședinței.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button