Coronavirus

COVID-19. Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa doar în zilele de…

 

Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. De luni până vineri, persoanele care au suspiciuni de COVID-19 care se încadrează în definiția de caz a INSP se vor putea testa doar la medicul de familie – în acele cabinete care au încheiat contracte cu CNAS pentru testare.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

O să extindem, în weekend, centrele de recoltare a probelor, pe care le-am început în București în weekendul trecut. O să le extindem la nivelul întregii țări, încât pacienții, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spitale, unde să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienții simptomatici, care se înscriu pe platforma direcțiilor de sănătate publică. (…) La București deja am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi, care s-au recoltat în aceste centre, iar ele vor funcționa, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. În timpul săptămânii avem cele 4.000 de cabinete, aproape, de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă”, a spus Rafila.

O treime dintre medicii de familie din România au încheiat până în acest moment contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru a testa gratuit. Medicii de familie pot testa inclusiv persoane din afara listei de pacienți înscriși.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button