Coronavirus

COVID-19. Cântăreț în vârstă de 48 de ani, mort în urma unei complicații agresive suferite după vaccinare

  • _119166727_zion.jpg_299576.jpeg
 

Un cântăreţ în vârstă de 48 de ani, din Marea Britanie, a murit după ce a suferit un „traumatism cerebral fatal”, în urma unei complicaţii rare şi agresive provocate de vaccinul antiCOVID de la AstraZeneca, a concluzionat ancheta, potrivit Mediafax, care citează Mail Online. Cazul a fost prezentat și de BBC.

Cântăreţul rock Zion a suferit de o durere de cap chinuitoare pe data de 13 mai 2021, la opt zile după primul vaccin, la Penrith Auction Mart din Cumbria, iar în 19 mai a decedat.

El a murit la Royal Victoria Infirmary (RVI) din Newcastle-upon-Tyne.

În cadrul anchetei desfăşurate la Newcastle Coroner’s Court s-a aflat cum starea lui s-a deteriorat grav în zilele de după apariţia simptomelor de durere de cap.

Un paramedic care a fost chemat prima dată la casa lui Zion din Alston, Cumbria, pe 15 mai 2021, a depus mărturie la anchetă şi a spus că Zion era „alert şi stătea în picioare” când a ajuns.

El a declarat la audiere că l-a sfătuit pe Zion să meargă la spital pentru verificări suplimentare, dar el nu a vrut să meargă de teamă să nu se infecteze cu COVID. Paramedicul a adăugat că nu a primit informaţii oficiale cu privire la vaccinarea AstraZeneca.

În cadrul anchetei a fost audiată şi Vikki Spit, logodnica lui Zion, care a spus că paramedicul a fost „categoric” când a spus că migrena nu avea nicio legătură cu vaccinul şi că amândoi „au crezut”. Ea a adăugat că (Zion – n.r.) era pregătit să meargă la spital dacă sfatul era să facă acest lucru.

Paramedicul a negat afirmaţia femeii.

Ulterior, a fost efectuată o analiză clinică a modului în care Serviciul de Ambulanţă din Nord-Est a gestionat apelul iniţial şi s-a concluzionat că paramedicul a făcut o „evaluare amănunţită” şi că nu a existat „nicio îngrijorare”.

În 17 mai 2021, după ce i s-a agravat starea, cântărețul a fost transportat la spital, unde a decedat două zile mai târziu.

Zion avea o hemoragie la nivelul creierului şi a fost operat, însă zadarnic.

Damian Holliman, neurochirurgul care l-a operat, a declarat că era „pe deplin conştient” că cheagul de sânge al lui Zion „a fost rezultatul vaccinării sale recente”.

Când Holliman a fost întrebat dacă el crede că vaccinul AstraZeneca a fost rezultatul direct al complicaţiilor de care a suferit Zion, el a răspuns: „Nu am niciun alt motiv să cred că a fost altceva” şi că tromboza sa a fost „legată cumva de vaccinare”.

Alţi doi consultanţi de la RVI au depus, de asemenea, mărturii în cadrul audierii şi au fost de acord cu opinia lui Holliman, potrivit căreia Zion a suferit complicaţii rare din cauza vaccinului. Medicul legist Karen Dilks, a declarat:

„Zion a murit din cauza unor complicaţii foarte rare şi agresive ale vaccinului contra coconavirusului AstraZeneca”.

Ea a adăugat că nu există „nicio dovadă că o internare mai devreme în spital ar fi modificat rezultatul trist”.

Logodnica lui Zion a primit o despăgubire de 120.000 de lire, luna trecută, dar a declarat că este prea puțin și prea târziu.

Conform BBC, până în iulie 2022, au fost raportate 444 de 330 de cazuri de tulburare de coagulare după vaccinarea cu AstraZeneca.

BBC notează că 80 de pacienţi au murit, dintre care șase după a doua doză.

Dar statisticienii au analizat cifrele şi au descoperit că ratele sunt uşor mai mari în rândul adulţilor tineri, iar femeile par să fie şi ele cele mai expuse la risc.

Cercetătorii de la Cambridge au estimat că 1,9 din 100.000 de tineri de 20 de ani cărora li s-a administrat injecţia AstraZeneca ar suferi de cheaguri de sânge grave, alături de niveluri anormal de scăzute ale trombocitelor (trombocitopenie) – tulburarea specifică legată de injecţie. Pentru persoanele de treizeci şi ceva de ani, cifra a fost de 1,5.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

Its such as you learn mmy thoughts! You appear to uunderstand soo much approximately this, like you wrote the ebook inn it oor something. I think tuat you simply can do with some p.c. to pressure the message home a… Citeşte mai mult »

Back to top button