Coronavirus

COVID-19 BRAȘOV. Tratată cu Faringosept și hrănită cu o eugenie / Igienă îndoielnică în spital

 

Un brașovean revoltat a povestit pe Facebook prin ce a trecut soția lui, infectată cu coronavirus și internată, în timp ce el era în izolare la domiciliu. Bărbatul spune că, deși discutase telefonic cu reprezentanții DSP Brașov pentru programarea online de internare, când s-au dus la spitalul suport covid care le fusese recomandat pentru „îngrijire adecvată” au constatat că nu figura pe nici o listă de spitalizare. După internare, femeia a aflat că ar fi trebuit să vină cu mâncare de acasă, primind în final o eugenie și o porție de paste de care nu s-a atins, dată fiind calitatea lor îndoielnică. Îndoielnică pare a fi și igiena din unitatea sanitară (video). Mai mult, brașoveanca și-a sunat soțul panicată pentru că se simțea foarte rău povestindu-i că ar fi primit de la „infirmieră” o folie de faringosept, iar a doua zi, când simptomele păreau să i se fi agravat i s-ar fi spus să ia faringosept de trei ori pe zi.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov l-au sfătuit să facă reclamație împotriva  unității sanitare, dar bărbatul are reproșuri și la adresa DSP.

Iată relatarea brașoveanului:

„Am zis că nu voi mai posta, dar nu am cum să tac. În curând se împlinesc cele 48 de ore de când soția mea este internată într-un spital suport covid, pentru monitorizare și investigații medicale, fiind diagnosticată pozitiv. În localitatea Sânpetru mai exact, din județul Brașov.În urma discuțiilor telefonice cu reprezentanții DSP Brașov am hotărât să alegem această unitate sanitară, doar fiindcă ni s-a precizat că va beneficia de condiții optime și tratament adecvat.
Acum două zile am internat-o, in jurul orei 14:50. Deși am făcut programare online pentru internare, nu figura pe nicio listă acolo. Fain!

A fost dusă într-un salon și i s-a oferit un pat. Nu o să vă vorbesc despre igienă, observați în video mai jos.

Asistenta a întrebat-o dacă si-a adus tacâmuri și mâncare.

-Serios? Trebuia să vină cu mâncare de acasă?

-De asta am plătit atâția ani contribuțiile pentru sănatate?

Soția mea i-a răspuns doamnei asistente că internarea a făcut-o în urma unei programări telefonice, dar că nu i s-a precizat faptul că trebuie să vină cu mâncare de acasă. De asemenea, i-a mai precizat acesteia că va sta numai 48 ore, cât i s-a spus că este obligatoriu.

Atentie, Legea 136/2020 mentionează clar faptul că internarea nu poate depăși mai mult de 48 ore, timp în care va primi rezultatele investigațiilor medicale.
A urmat altă replică din partea distinsei doamne:

-Doamna Ceclan, dar dvs. trebuie să mâncați în astea 48 ore.

După vreo 20 min primeste o eugenia pe noptieră.

Nu ar fi fost asta problema, as fi dus-o cu mâncare după ea, chiar dacă sistemul medical este obligat să-ți ofere minimul de condiții. Eu fiind izolat la adresa de domiciliu, nu puteam acum să-i mai duc mâncare.

Pun mâna pe telefon și rog un coleg să facă un drum către spital. Îl rog să ajungă până-n ora 19, fiindcă mâncarea va fi livrată pacienților în intervalul orar 19:00-19:30.

Colegul meu mă sună la 18.47 și îmi spune că a lăsat mâncarea acolo la poartă.

În acest timp i se aduce soției mele o caserolă cu un fel de paste, cu brânză. Refuză să se atingă de ea. Nu arăta deloc bine. A refuzat toată mâncarea până-n ziua de astăzi.

-Mai avea ea poftă de mâncare acum? După felul în care a fost primită și tratată?
Deși ar fi trebuit să primească mâncarea de acasă până-n 19:30, i se aduce doar la 20:24. Trecem și peste asta.
În prima noapte mă sună cu apel video, plângând. Starea ei se agravează puțin, o dor mai rău plămânii și tușește fără oprire. Îi spun să se ducă urgent la camera de gardă și să ceară ajutorul unui medic.Ia legătura cu o femeie care de fapt era infirmieră, nu asistentă medicală, de la fostul centru de îngrijire pentru bătrâni. Primește o tabletă de Faringosept și este trimisă în salon. Mai petrec ceva timp cu ea în telefon și încerc să o linistesc.
Dimineața mă sună, îmi spune că se simte la fel de rău. O îndrum să ceară iar un consult medical sau un tratament pentru ameliorarea durerilor. În salon intră altă doamnă îmbrăcată în combinezon, care o întreabă despre sănătate. Julia îi spune că starea ei s-a agravat și că acuză dureri mai mari.
-Văd că aveți faringosept acolo, luați 3 pe zi! după care iese din salon.

Ieri am sunat peste tot la DSP Brasov, mi s-a spus că nu este normal ce se întâmplă și că ar trebui sa fac o reclamație. Mi se oferă un număr de telefon, apelez, dar în zadar. Revin către DSP și le comunic că nu reușesc să dau de nimeni, apoi mi se sugerează să redactez o plângere in format electronic.
Redactez plângerea, o trimit si cer transferul ei în altă unitate medicală. Până în momentul de față nu primesc răspuns. Nimic. Nu am unde să mai sun.
O tabletă de faringosept și măsurarea temperaturii la internare, atât. Nimic în plus. Măcar de primea ceva pentru tuse, să poată să doarmă. Măcar de o calma vreun medic, să-i spună ca va fi bine.
-Nimic!
A fost scoasă din spital pentru o radiografie pulmonară și două probe de sânge. Rezultatele sunt undeva…
Pentru ce am dus-o acolo? Pentru tableta aia de faringosept?

Astăzi i-a spus unei asistente că va pleca din spital, că se împlinesc cele 48 de ore și este curioasă unde-s rezultatele analizelor ei.
-Nu vine niciun doctor astăzi, dna Ceclan!
Mai bine o tratez eu acasă, tot pe banii mei și după indicațiile asistenților și a medicilor care mi-au scris în privat, și cărora le mulțumesc pe această cale.
Sunt curios care vor fi cheltuielile trecute pe cardul ăla de sănătate… voi afla!
-Vă plătesc și eugenia aia, și porția aia de paste, nu vreau să rămân dator nimănui.

-Dar vă asigur că îmi voi cheltui toate resursele și voi umbla prin toate sălile de tribunal până vor plăti toți cei vinovați pentru tratamentul ăsta «adecvat», de care m-ați asigurat!
Mă duc s-o iau din spital, cu o tabletă de faringosept la mine în buzunar!
-Voi mai mult mi-ați îmbolnăvit-o!”.

După cele 48 de ore petrecute în spital, femeia a fost externată. „Update A ajuns acasă, a fost externată. Nu am putut să o aduc eu, deși DSP-ul ne-a trimis pe noi să o internăm acum două zile, nu ne-au oferit ambulanță atunci. Acum s-ar fi putut. Culmea, nu? I-a fost dusă mașina ei personală și lăsată acolo, mașină care stătea în parcarea noastră de ceva vreme. Le rezolvăm pe toate, sănătoși să fim”, a mai scris soțul femeii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare