Coronavirus

COVID-19 BRAȘOV. Risc de colaps în HoReCa: 1.600 de firme, 10.300 de salariaţi

 

Una dintre măsurile restrictive pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, luate săptămâna trecută, a lovit puternic industria HoReCa, firmele de profil, atât la nivel judeţean, cât şi local, acestea fiind obligate legal să-şi suspende imediat activităţile sau fiind nevoite să recurgă la asta în urma reculului puternic al afacerilor. Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov a realizat un studiu cu privire la dimensiunea domeniului HoReCa la nivelul judeţului Braşov şi la impactul direct al măsurilor asupra acesteia, din punct de vedere economic şi social. Conform bilanțurilor depuse pentru 2019, în judeţul Braşov există peste 1.600 de firme cu acest domeniu de activitate, care au peste 10.300 de salariaţi. HoReCa are firme în aproape toate localităţile din judeţul Braşov, iar cifra de afaceri totală este de 1,1 miliarde lei. 55% din această cifră de afaceri este realizată de cei peste 5.000 de angajaţi care lucrează în municipiul Braşov, iar toate aceste afaceri generează în continuare cheltuieli (precum: facturi de chirii, facturi de utilități, de leasing-uri, contribuții și salarii pentru angajați), deşi firmele sunt închise din cauza epidemiei.

„În aceste condiţii, Camera de Comerţ şi Industrie Braşov trage un semnal de alarmă la nivelul autorităţilor centrale, pentru a găsi cât mai rapid măsuri pertinente care să vină în sprijinul antreprenorilor cu afaceri în acest sector de activitate grav afectat. Considerăm că domeniul HORECA din județul Brasov, şi nu numai, necesită o atenţie sporită, pentru a nu se ajunge la un colaps al industriei în perioada imediat următoare”, afirmă Silviu Costea, preşedintele CCI Braşov.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button