Coronavirus

COVID-19 BRAȘOV. Programări la vaccinare închise pe trei săptămâni. Se pregătește… martie

 

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 a anunțat miercuri seară că sunt 31 de judeţe din România în care a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment şi cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare. CNCAV a menţionat că în 20 ianuarie (la ora 14.00) se mai puteau face programări în judeţele Alba, Bihor, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi şi Suceava, sub rezerva faptului că dtele se puteau schinba
„Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat Serviciului de Telecomunicaţii Speciale actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente. Totodată, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui judeţ, care vor permite programări şi pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie”, a anunţat conducerea comitetului.
Potrivit sursei amintite, în conformitate cu Strategia naţională de vaccinare şi cu recomandările ferme ale Agenţiei Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări şi, în mod obligatoriu, a rapelului.
În judeţul Braşov, pentru etapa a II-a de vaccinare funcţionează în prezent 4 centre pentru imunizarea persoanelor incluse în categoriile de risc şi a celor din domenii esenţiale, la Braşov, Făgăraş şi Feldioara. Capacitatea maximă de vaccinare a celor 4 centre este de 480 de persoane pe zi. Pentru etapa I, care a ajuns deja în faza rapelului (administrarea celei de-a doua doze de vaccin), sunt centre în unități medicale.

Schimbări în strategia de vaccinare

Pe de altă parte, premierul Florin Cîţu a anunţat, tot miercuri, adoptarea unei hotărâri de guvern care aduce îmbunătăţiri strategiei de vaccinare anticoronavirus. „Au fost mai multe discuţii, am ajuns la o formă finală şi am decis ca strategia iniţială să fi regândită. În etapa a doua, personalul-cheie din instituţile publice care sunt esenţiale pentru funcţionarea statului. Conducătorilor acestor instituţii le transmis să ia în calcul personalul personalul esenţial, nu tot personalul. A fost introdusă şi etapa a treia – persoane esenţiale mai ales din sectorul privat. HG e un document flexibil, care poate fi modificat în funcţie de evoluţia din teren şi de cum primim vaccinurile. Sunt 2,4 milioane de doze de vaccinuri Pfizer care vor veni până pe 29 martie, dar avem şi Moderna, care trebuie să vină cu 400.000, mai e şi Astrazeneca. Dacă vor veni alte doze, vom modifica HG. Şi etapa a doua a fost accelerată faţă de planul iniţial”, a declarat premierul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button