COVID-19 BRAȘOV. Explozie de cazuri, pacienții „exportați” / „Nu ne permitem să…”
Brașovul înregistrează de astăzi un nou record negativ: cea mai mare creștere a numărului de infectări, în decurs de 24 de ore, de până acum, 57 de cazuri noi (detalii: CORONAVIRUS BRAȘOV. Număr extrem de mare de cazuri depistate în ultimele 24 de ore!!! Bilanțul total din țară – peste 24.000 de infectări!!!)
Cum deja spitalele COVID-19 din Brașov, chiar înmulțite în ultima perioadă, sunt suprapopulate, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov a început transferarea pacienților în alte județe. „Ne confruntăm cu o explozie de cazuri, iar în procedura asta de gestionare a pacienților, am început să-i transferăm în alte județe și încercăm să deblocăm Spitalul Municipal Săcele, despre care am spus că nu poate fi făcut peste noapte spital COVID, dar chiar au lucrat până la 3 noaptea, pentru a termona amenajările, a face noile circuite și au promis că până în această seară, la ora 20, vor putea primi noi pacienți. Acolo sunt deja 13, dar sunt pacienții lor, depistați la internare, care au rămas acolo și astfel au decis să devină spital COVID”, a explicat dr. Andrea Neculau, directorul DSP Brașov.
Sunt însă și vești bune: dacă joi erau ocupate 13 dintre cele 15 paturi ale secției ATI COVID de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov, acum sunt 9, după ce starea unora dintre pacienți s-a ameliorat și au putut reveni la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase sau altă unitate-suport COVID.
În această situație, am reiterat întrebarea, care a căpătat rang de zvon insistent, referitoare la riscul ca în municipiul Brașov și în zonele sale limitrofe să fie instaurată carantina: „Suntem îngrijorați de această explozie de noi cazuri, mai ales că balanța începe să încline spre pacienți cu simptome, chiar dacă ușoare. Până acum, ponderea o dețineau asimptomaticii, acum sunt 50/50. Dar gestionăm situația și la un moment dat curba îmbolnăvirilor se va aplatiza. Nu ne permitem să carantinăm sute de mii de oameni”.
La această oră, județul Brașov are 313 locuri pentru internarea pacienților confirmați pozitiv cu noul coronavirus.
După 1 iunie a intrat în joc Centrul medical pentru vârstnici „Maria” din Sânpetru, pentru că tot aveau mulți rezidenți infectați acolo (23 de bâtrâni și patru angajați, izolați pe un etaj). Acum a pus la dispoziția DSP încă 25 de locuri,
De miercuri, Spitalul General CF (CFR) preia cazurile de pacienți confirmați pozitiv, pe cele 75 de paturi, după ce, mai bine de o lună, unitatea sanitară a fost spital-suport COVID, funcționând ca o „sală de așteptare”. Aici, ca și la Pavilionul Tractorul (parte a Spitalului Județean) și un sector din pavilionul central al Județeanului (legat de UPU) ajungeau pacienții după testarea la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, în așteptarea rezultatului, fiind cazați în saloane de un singur pat, cu baie proprie.
Spitalul Municipal Sacele va preluat și el peste 50 de pacienți, iar Spitalul Rupea are șapte pacienți în secția COVID (din zonă).
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.