Coronavirus

COVID-19. Autoritățile din BRAȘOV și Covasna se tem de un blocaj în spitale

  • prefectura-intalnire1.jpeg
 

Prefectul Mihai Cătălin Văsii s-a întâlnit, vineri după-amiază, împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov și ai Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov, cu o delegație condusă de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, alături de care s-au aflat Henning Laszlo Janos, vicepreședinte al CJ Covasna și reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sf. Gheorghe.

Discuțiile au vizat colaborarea celor două spitale județene, în contextul în care Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” fusese desemnat spital-suport COVID pentru județul Brașov, precum și identificarea unor soluții pentru eficientizarea acestei colaborări, chestiune considerată esențială de ambele părți, mai ales în contextul epidemiologic actual.

„Din discuțiile avute, a reieșit că problemele pe care le au unitățile spitalicești din cele două județe cu gestionarea actualei crize sanitare sunt , în esență, cam aceleași. Brașovul și Covasna sunt două județe care au avut și au o bună de colaborare în multe domenii, iar reprezentanții autorităților locale nu doar că se sprijină la nevoie, ci au și dezvoltat relații de amiciție. Tocmai de aceea am lansat invitația să avem această întâlnire, pentru că ambele județe au de înfruntat aceeași situație, cauzată de pandemia COVID-19, și cred că o putem gestiona mai bine acționând împreună, coordonat. Dialogul a fost foarte util și a arătat dorința ambelor părți de a colabora în interesul cetățenilor. Urmează ca, la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții sistemului sanitar din Brașov și Covasna să facă propriile analize și să creioneze propuneri pe care să le discutăm, probabil în același format, pentru a decide foarte repede varianta cea mai bună de pus în practică”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

În aceleași coordonate s-a exprimat și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor: „Eu cred că, așa cum evoluează situația, dacă acționează separat, sistemele sanitare din cele două județe vor ajunge la un blocaj. De aceea, sunt de părere și am transmis asta autorităților sanitare din Covasna, că noi nu trebuie să mai gândim la nivel județean, ci regional, așa cum facem și cu marile proiecte de infrastructură. Dacă avem o șansă să luptăm mai eficient împotriva pandemiei COVID-19, aceasta este!”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button