Coronavirus

CORONAVIRUS. Nebunie în Italia! Mulți oameni nu mai au bani! Ce se întâmplă?!…

 
Sky News a difuzat o serie de imagini violente din Italia, cu Poliția intervenind la o serie de supermarketuri în Palermo (Sicilia), pentru a-i stopa pe cei care au plecat cu diverse produse fără să plătească.
 
Conform sursei citate, unii s-au organizat în grupuri „de pradă” pe rețelele de socializare. Pentru a face rost de bani, un individ a trimis un videomesaj, oferindu-se să ucidă.
 
Pe fondul crizei economice tot mai profunde, cauzată de epidemia cu Covid-19, Leoluca Orlando, primarul din Palermo, a relatat pentru Sky News că „bandele criminale au început să pună presiune pe cetățenii onești, incitând la violență. Încearcă să destabilizeze sistemul. E clar, tensiunile socio-economice erup”.

Guvernul Italiei s-a mișcat cumva, deblocând fonduri de circa 400 de milioane de euro destinate persoanelor care nu au bani pentru a-şi cumpăra de mâncare, așa cum a menționat premierul Giuseppe Conti, care a mai spus: „Trebuie să construim un lanţ de solidaritate, nimeni nu va fi lăsat singur”.

Situația este, însă, departe de a fi rezolvată, întrucât, în special în sudul Italiei, „munca la negru” este de multă vreme „la modă”, iar persoanele aflate în această postură n-au cum să primească ajutoarele guvernamentale.

Se va ajunge, oare, și în România la așa ceva?!…

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS. „Deblocați România”! – SCRISOARE DESCHISĂ adresată autorităților de un cunoscut om de cultură

CORONAVIRUS ROMÂNIA. E groasă rău…

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button