Coronavirus

CORONAVIRUS. Începe vaccinarea cu cea de-a treia doză

 

Într-o conferință de presă, Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinarea cu cea de-a treia doză de vaccin ar putea începe în România săptămâna viitoare, mai devreme decât era estimat (începutul lunii octombrie) „având în vedere situația epidemiologică” din acest moment  Medicul militar a mai spus că doza a treia ar urma să fie făcută cu vaccin pe bază de ARN mesager, adică Pfizer sau Moderna, la 6 luni după prima schemă de vaccinare, indiferent de serul administrat la schema inițială de vaccinare. Adică vor primi Pfizer sau Moderna inclusiv cei care s-au imunizat cu AstraZeneca sau Johnson & Johnson.

Practic, ne dorim să începem mai repede doza 3 pentru personalul medical, persoanele peste 65 de ani și persoanele vulnerabile. Ulterior vor fi extinse aceste recomandări, după ce vom avea date suplimentare de la Agenția Europeană a Medicamentului”, a spus Gheorghiță.
Pentru doza booster e necesară programarea, nu se va putea merge direct la centrul de vaccinare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button