Coronavirus

CORONAVIRUS. Hărmanul intră odată cu BRAȘOVUL în „scenariul mov”

 

Nu doar municipiul Brașov intră la miezul nopții, pentru 14 zile, în „scenariul mov” (pentru o incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 de peste 7.5 la mia de locuitori), cu restricțiile aferente, ci și comuna Hărman (măsurile care se aplică sunt detaliate mai jos).
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 195/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale: Brașov, Hărman, Ucea, Zărnești, Recea, Racoș:

Art.1  Se constată, la data de 12.10.2021, că la nivelul unității  administrativ-teritoriale Brașov incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 7.97/1000 de locuitori.

Art.2  Se constată, la data de 12.10.2021, că la nivelul unității  administrativ-teritoriale Hărman incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 7.93/1000 de locuitori.

Art.3  Se constată, la data de 12.10.2021, că la nivelul unității  administrativ-teritoriale Ucea incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 4.99/1000 de locuitori.

Art.4  Se constată, la data de 12.10.2021, că la nivelul unității  administrativ-teritoriale Zărnești incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 4.41/1000 de locuitori.

Art.5  Se constată, la data de 12.10.2021, că la nivelul unității  administrativ-teritoriale Recea incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Art.6  Se constată, la data de 12.10.2021, că la nivelul unității  administrativ-teritoriale Racoș incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 2.16/1000 de locuitori.

Art.7  Începând cu data de 13.10.2021, ora 0:00, în unitățile administrativ-teritoriale Brașov, Hărman, Ucea, Zărnești, Recea și Racoș se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 1090 din  06.10.2021,  privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, corespunzătoare ratei de incidență pentru fiecare unitate administrativ-teritorială.  

Art.8  În condițiile în care nu se constată o creștere substanțială a incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 la nivelul unităților  administrativ-teritoriale Brașov, Hărman, Ucea, Zărnești, Recea și Racoș,  prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată, la finalul perioadei menționate la art 7.    

Astfel, Ucea, Zărnești și Recea sunt în „scenariul roșu” (incidențe între 3 și 6 la mie), iar Racoș intră în „scenariul galben” (între 2 și 3 la mie).

Hotărârea nr. 195/12.10.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă aici.

MĂSURI CARE SE APLICĂ LA O INCIDENȚĂ CUMULATĂ A CAZURILOR DE COVID-19 MAI MARE DE 7,5/1.000 DE LOCUITORI
 
Circulația în afara locuinței

Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală:

Pot circula fără restricții în orice interval orar. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu. Document necesar: certificat COVID (care să dovedească trecerea a cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau trecerea prin boală – perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2)

Persoanele nevaccinate:
Circulația interzisă în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarația pe propria răspundere). Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator/legitimația de serviciu.

Masca în spațiile publice

Obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru (conform Hotărârii CJSU Brașov nr. 165/08.09.2021).

Magazine, prestări servicii în spații închise sau deschise

Activitatea permisă între 05:00-22:00; în afara acestui interval operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Restaurante, cafenele la interior, terase

Accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Deschise între 05:00-24:00. Document necesar: certificat COVID

Operatori cu activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în interiorul centrelor comerciale

Activitatea cu publicul este permisă până la 50% din capacitatea maximă a zonelor de consum delimitate față de restul spațiului public și amenajate în acest scop. Accesul în zonele de consum astfel delimitate și amenajate este permis doar pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală.
Document necesar: certificat COVID

Activități recreative și sportive în aer liber

Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Maximum 10 persoane.

Săli de sport/fitness
Accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului
Spațiu de minimum 4 mp de persoană.
Document necesar: certificat COVID

Bazine de înot / Piscine interioare
Accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Până la 50 % din capacitatea maximă a spaţiului. Document necesar: certificat COVID

Evenimente private
Nunți, botezuri, mese festive
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane
Spațiu de minimum 2 mp de persoană.
Document necesar: certificat COVID

Evenimente în spații închise
Cinematografe, spectacole, concerte
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Până la 50% din capacitatea maximă a spațiului
Purtarea măștii de protecție. Document necesar: certificat COVID

Evenimente în aer liber
Spectacole, concerte, festivaluri etc.
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Până la 50% din capacitatea maximă a spațiului
Purtarea măștii de protecție
Spațiile în aer liber operate de instituții de cultură trebuie să asigure spațiu minimum 1 mp de persoană. Document necesar: certificat COVID

Competiții sportive – spectatori
În spaţii închise sau deschise
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Doar între orele 5:00-24:00
Până la 50% din capacitatea maximă a spațiului
Distanță de minimum 1 metru între persoane
Purtarea măștii de protecție. Document necesar: certificat COVID

Cursuri de instruire/Workshop-uri/Conferințe

Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau exterior
Spațiu de minimum 2 mp de persoană
Purtarea măștii de protecție.
Document necesar: certificat COVID


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button