Coronavirus

CORONAVIRUS. Dr. Adrian Marinescu: „Omicron ar putea să aducă mai puține probleme decât în valul 4”

 

Medicul infecționist Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balș” din București, a declarat pentru hotnews.ro că varianta Omicron ar putea să aducă mai puține probleme decât în valul 4.

De îngrijorat putem să o facem, dar nu vom intra în panică. Dacă intrăm în panică, nu rezolvăm nimic. Varianta Omicron ar putea să aducă mai puține probleme decât în valul 4. Anul 2022 va fi un an de echilibru și va face trecerea către perioada de conviețuire, iar Omicron ar putea începe această perioadă de conviețuire. A nu se înțelege că nu vor mai fi cazuri grave. Primele luni ale anului 2022 nu vor fi deloc simple. E mult prea devreme pentru a trage o concluzie. Ce am văzut în Africa de Sud e o simptomatologie pentru formele ușoare. Simptomele existau și la Delta. Probabil că în lunile următoare, dacă Omicron va fi predominantă, vor fi unele diferențe. Luând în calcul că am avut un număr mare de infecții cu Omicron, faptul că există un singur deces nu ne îngrijorează. Nu va fi singurul deces. Vor exista și cazuri severe. Trebuie să vedem care va fi procentul de cazuri severe din totalul îmbolnăvirilor”, a precizat medicul .

În ceea ce privește tratamentul, dr. Adrian Marinescu a afirmat:

Secvențierea e cea care confirmă foarte clar că e vorba de Omicron, dar screeningul este extrem de important în această perioadă. Screeningul te orientează și mergi la secvențiere când există o posibilitate mare să nu fie vorba de varianta Delta. Screeningul e etapa premergătoare care merge mult mai rapid. Nu avem date și nu avem alte terapii care să fie diferite. Deocamdată sunt aceleași terapii, vom vedea cât de mult vor face ele față în contextul în care vom avea multe infecții cu Omicron. Putem să vorbim de update-uri, dar nu le avem astăzi sau mâine și atunci ne vom baza pe ce avem acum. În medicină în general, infecțiile virale au pus mai multe probleme din cauză că sunt mai imprevizibile. Dacă vorbim de o pandemie, de un număr mare de infecții, e clar că evoluția e imprevizibilă: mutațiile, variantele virale. Abordarea pare că e simplă, dar nu e deloc simplă pentru că trebuie făcută într-un timp foarte scurt. Cred că s-au făcut pași, tot ce s-a facut în ultima perioadă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare