Coronavirus

CORONAVIRUS BRAȘOV. Profi a pus limită la alimentele de bază. Rafturile tot s-au golit

  • profi1_278895.jpg
 

Amenințarea pandemiei de coronavirus și decretarea stării de urgență și în România au indus o stare de panică în rândul oamenilor, în ciuda apelurilor la calm din partea autorităților. și unul dintre efecte este luarea cu asalt a magazinelor pentru provizii. Marile lanțuri de magazine fac cu greu față cererii la alimentele de bază și rafturile la unele produse se golesc imediat.
Din acest motiv, un lanț de magazine important a instituit începând de luni, 16 martie, o limitare de achiziție la unele produse de bază, astfel încât alimentele de primă necesitate să ajungă pentru toată lumea. Astfel, la magazinele Profi din Brașov și nu numai a apărut un afiș prin care clienții sunt anunțați că zahărul, uleiul, făina și mălaiul se pot achiziționa câte 6 pe un bon fiscal. „Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția următoarelor alimente la 6 bucăți pe fiecare bon fiscal: zahăr, ulei, făină și mălai. Îndemnăm totodată clienții să fie cumpătați și solidari cu semenii lor. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în mesajul afișat la casele de marcat.

Măsura se poate dovedi una utilă, antispeculă, în condițiile în care s-au înregistrat și cazuri de persoane care au cumpărat alimente de bază cu baxurile pentru ca mai apoi să încerce să le vândă la suprapreț.

Din păcate, nu a avut primul efect scontat, acela de a face ca stocurile să ajungă pentru cât mai mulți. Ieri după-amiază, în trei magazine Profi erau goale rafturile la alimentele „raționalizate”, cu excepția zahărului.
„O pungă de făină voiam și eu!”, a exclamat o brașoveancă decepționată, care a primit asigurări că astăzi o va putea procura, pentru că rafturile vor fi din nou umplute la prima oră.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button