Coronavirus

CORONAVIRUS. BRAȘOV. Profesor sancționat pentru purtarea necorespunzătoare a măștii!

 

După ce un cititor mytex.ro ne-a sesizat cu privire la faptul că un cadru didactic de la Școala Gimnazială nr. 2 i-ar pune în pericol pe elevi, prin nepurtarea măștii de protecție, polițiștii au făcut verificări astăzi și au și aplicat o sancțiune.

„La Școala 2 din Brașov există un profesor de geografie care nu doar că nu poartă masca la ore, dar și încurajează elevii să nu o poarte. Elevii nu au curaj să îi atragă atenția și nici să reclame situația, colegii acestuia tolerează comportamentul (…)”, ne-a scris cititorul mytex.ro.

Polițiștii au stabilit că persoana reclamată este un bărbat în vârstă de 64 de ani. Cadrele de poliție l-au găsit la catedră pe profesor, purtând mască, dar au stabilit că, într-adevăr, s-ar fi întâmplat anterior să o poarte necorespunzător. Prin urmare, l-au sancționat.

„În urma apariției în mediul online a unor relatări conform cărora un cadru didactic, ce activează într-o unitate de învățământ situată pe raza municipiului Brașov, nu ar respecta prevederile privind măsurile de protecție individuală, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Brașov s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat următoarele: Cadrul didactic a fost identificat ca fiind un bărbat, în vârstă de 64 ani. La momentul efectuării verificărilor, acesta se afla în timpul orelor de curs, polițiștii constatând faptul că acesta își desfășura activitatea cu respectarea prevederilor legale privind măsurile de protecție individuală. Din primele verificări efectuate în cauză au rezultat aspecte ce au stabilit faptul că, anterior, cadrul didactic ar fi purtat necorespunzător masca de protecție, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020. Atât conducerea unității de învățământ, cât și cadrul didactic în cauză au fost instruiți cu privire la obligativitatea respectării măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică în vederea prevenirii răspândirii virusului Sars-CoV-2”, a declarat, pentru mytex.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, agent Nadia Olaru.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button