CORONAVIRUS. BRAȘOV. IT-istul milionar Bogdan Micu, consilier pe probleme de mediu, predicții despre COVID-19! Scenariul optimist vs. scenariul pesimist
Bogdan Micu, consilier în cadrul Ministerului Mediului, dar și al primarului Brașovului, George Scripcaru, a făcut analize matematice referitoare la pandemie și a făcut predicții privind evoluția infecțiilor cu COVID-19 în România. El a scris despre când ar urma să fie vârful în România, care va fi numărul total al deceselo și când se va încheia „coșmarul”.
Brașoveanul, care este şi antreprenor de succes, face parte din echipa care coordonează achiziţiile internaţionale de echipamente şi materiale sanitare pe care le face România prin compania naţională UNIFARM. Este omul care a gândit sistemul IT din Ministerul Mediului, prin care autorităţile văd trasabilitatea lemnului şi îi depistează pe cei care taie pădurile ilegal, amintește mediafax.ro. Sistemul se numeşte „Inspectorul Pădurii”. Bogdan Micu are afaceri în 13 domenii diferite, printre care banking, construcţi, IT, comerţ, energie verde.
Recent, IT-istul brașovean a postat pe Facebook analiza lui privind evoluția pandemiei la nivelul țării noastre.
„Zilele ăstea am făcut câteva analize asupra nivelului de infecții care va afecta România. Eu am nevoie de această predicție ca să pot evalua ce nevoie de echipamente va fi în țară. Să știu ce trebuie cumpărat. Că nu poti cumpăra de pe o zi pe alta milioane de echipamente. Lead time best case este 3 săptămâni. Trebuie strategie și viziune. Altfel ești mort în fașă pe piața internațională de echipamente”, a explicat el.
„În cazul de față este o versiune a simulării în care am ales un caz ușor mai optimist decât Italia și Spania. Motivul principal pentru care am ales asta este că România, spre deosebire de alte țări, a luat măsuri de distanțare socială mult mai devreme. Un lucru care se poate modela”, a adăugat IT-istul.
Datele rezultate pe scenariul probabil sunt următoarele:
1. Începând cu aproximativ 8 aprilie vom trece de 5.000 de confirmati. In modelul meu confirmatii si spitalizatii sunt pusi impreuna. Dar o parte sunt in carantina de fapt.
2. Undeva pe 25 aprilie – 30 aprilie (+-5 zile) vom trece de 1000 de decese.
3. Peakul (cazuri in spital si carantina cu simptome grave) va incepe cam pe 7-9 aprilie si va dura pana in 15 mai. Dupa 15 mai vom scadea sub 5000 de oameni in spitale si carantina.
4. Ziua cu cei mai mult oameni in spitale va fi aproximativ intre 17-25 aprilie. Cu aproximativ 8535 oameni in spitale si carantina dar cu simptome grave.
5. In perioada de peak vom avea cam 35-40 de decese pe zi.
6. La 1 iulie ma astept sa fi declarat deja epidemia invinsa. Cu cateva cazuri noi declarate pe vremea aia. Sau aproape nici unul.
7. La 1 iulie cand vom fi invins, vom avea aprox 2657 decese.
Date pe scenariul mai improbabil de tip Italia:
In general daca ma iau dupa Italia si extrapolez la Romania cifrele tind sa se dubleze. Deci daca vreti scenariu pesimist inmultiti cu doi cifrele de mai sus. Mai rau de atata e foarte improbabil sa fie. Dar, durata ramane aceeasi. Doar parabola e mai inalta.
Ps: Azi modelul meu zice 2756 de infectati cu 112 decese. Si sunt de fapt 2738 infectati si 107 decese.
Sper ca aceste informatii sa va ajute. Si sa fie un exemplu ca Transparenta inspira solidaritate si Transparenta ar putea ajuta daca ar fi practicata.
Probleme la nivel de comunicare
Bogdan Micu a precizat că ar putea fi diferențe din cauza faptului că nici el nu are acces la toate informațiile privind situația actuală.
„Ma aștept ca modelul să înceapă să aibă diferențe tot mai mari față de realitate. Asta este pentru că, deși mă lupt de ceva vreme să am acces la informații oficiale ca să pot antrena modelul pe date cât mai reale, mă lovesc de o frică de transparentizare pe care nu o înțeleg. Chiar dacă sunt angajat guvernamental.
Oricum și așa, modelul ne dă o idee asupra duratei și magnitudinii. E pură matematică”, a precizat antreprenorul brașovean.
El le-a prezentat datele și ministrului Sănătății – Nelu Tătaru și premierului Ludovic Orban.
Întreaga sa explicație poate fi găsită AICI!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.