Coronavirus

CORONAVIRUS BRAȘOV. Cu nouă focare „de firmă”, locul al doilea pe țară

 

354 de focare de coronavirus active există în acest moment la nivel naţional, potrivit datelor oferite de Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), la solicitarea Ziarului Financiar.
Dintre acestea, 125 sunt înregistrate în rândul agenţilor economici, societăţi comerciale, cum ar fi de exemplu fabrici, uzine. Astfel, o treime dintre focarele de COVID-19 din ţară se află în cadrul unor companii. Restul de 229 de focare sunt în cadrul instituţiilor de stat, spitale, centre de bătrâni.

„Cea mai afectată zonă administrativ-teritorială, cu focare înregistrate în rândul agenţilor economici este Bucureştiul cu 11 focare, urmată de Braşov cu 9 focare”, au mai transmis reprezentanţii CNCCI, o structură înfiinţată la nivel naţional şi judeţean, în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din Ministerul Afacerilor Interne.

Răspândirea necontrolată a COVID-19 afectează puternic domeniul producţiei în România, fabricile locale devenind rând pe rând adevărate focare de infecţie, cu zeci de angajaţi în izolare sau chiar şi spitalizaţi, nota ZF, în iulie. De la abatoare cum a fost cazul Smithfield, la producători cum ar fi Arctic din Găeşti, Kandia din Bucureşti, producători de componente auto, fabrici de confecţii, Fan Courier, toate aceste companii s-au confruntat cu angajaţi care au avut coronavirus, oprind pentru o perioadă de câteva zile producţia pentru a dezinfecta spaţiile de lucru.

De altfel, de acum două luni se vorbea deja în judeţul Braşov că este o transmitere comunitară, datorată reluării activității economice, dar și despre faptul că se fac mult mai multe testări, ceea ce duce la depistarea mai multor persoane pozitive. „Marile breșe s-au produs în companii. Oamenii s-au întors la lucru în companiile braşovene unde sunt mai multe persoane în birouri şi acolo nu s-a purtat masca de protecţie. Şi de companii private, şi de instituţii publice vorbim. Despre toate, fără număr. Avem firme închise la această oră din cauza cazurilor multiple înregistrate”, spunea, în 16 iunie, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, Andrea Neculau.

Dr. Neculau a reiterat și motivul pentru care asistăm la o explozie de cazuri de infectare, dar – a subliniat-, nu și de îmbolnăvire. Însă pericolul pentru ceilalți tocmai de asta e reprezentat: „Este una să fii bolnav şi alta să fii infectat. Regulile cu purtarea măştii în spaţii publice, distanțarea şi spălatul pe mâini sunt impuse tocmai pentru a nu da infecţia mai departe. (…) În plus, oamenii au început să se ducă singuri să se testeze, instituţiile şi agenţii economici au început să îşi testeze personalul, de aici şi explozia cazurilor”, afirma atunci șefa DSP Brașov. Afirmații care rămân valabile.

Citiți și:

COVID-19 BRAȘOV. Șefa DSP despre focare, carantinare și cum putem scăpa de ele (VIDEO)

Update COVID-19. „BRAȘOVUL e un imens focar”. Ce ne salvează de carantinare?

BRAȘOV. Director din Primărie, confirmat pozitiv COVID-19 / „E peste tot, în instituții publice și private, fără număr”

Update BRAȘOV. Focare peste tot. A crescut riscul de carantinare? Ce spune șefa Direcției de Sănătate Publică


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare