Coronavirus

CORONAVIRUS. Agenția Europeană a Medicamentului: Vaccinarea cu AstraZeneca este sigură și eficientă

 

Vaccinarea cu AstraZeneca este sigură și eficientă, a confirmat joi Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), iar țările care au oprit vaccinarea așteptând verdictul EMA iși revizuiesc deja deciziile în urma acestui anunț, a informat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Comitetul pentru siguranță al EMA afirmă că:

Beneficiile vaccinului AstraZeneca în combaterea COVID-19 continuă să depășească riscul efectelor secundare

Vaccinarea nu este asociată cu o creștere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge

Nu există dovezi ale unei probleme legate de loturi specifice de vaccin sau de anumite situri de producție

Cu toate acestea, vaccinul ar putea fi asociat cu cazuri foarte rare de tulburări de coagulare a sângelui. Aceste cazuri au fost raportate la 25 de persoane din 20 de milioane vaccinate cu AstraZeneca în Europa. O legătură cauzală între aceste cazuri și vaccinarea nu este dovedită, dar este posibilă. De aceea, este nevoie de o analiză suplimentară, a afirmat EMA.

„Înțelegem îngrijorările românilor și vom continua să comunicăm transparent orice informații actualizate despre acest subiect.

Până în 18 martie, peste 400 de milioane de doze de vaccinuri anti COVID-19 au fost administrate de la începutul pandemiei. Până în prezent, niciun caz de deces nu a fost dovedit ca fiind cauzat de vaccinurile anti COVID-19.

În acest moment de creștere a cazurilor de infectare cu COVID-19, este mai important ca oricând să continuăm campania de vaccinare, astfel încât să putem salva vieți și să oprim pandemia. Alături de monitorizările realizate de Agenția Europeană a Medicamentului și Organizația Mondială a Sănătății, România are un mecanism propriu de monitorizare și investigare a efectelor adverse care pot apărea după primirea oricărui vaccin.  Orice reacții îngrijorătoare la vaccinare sunt raportate și atent monitorizate în comun de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și Institutul Național de Sănătate Publică. Încurajăm persoanele vaccinate să raporteze orice efecte secundare și simptome neașteptate folosind pagina https://covid19.anm.ro.”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Reamintim că joia trecută că s-a luat decizia ca toate cele 3.000 de doze AstraZeneca rămase să fie puse timp de o săptămână în „carantină”, după ce mai multe state au oprit temporar vaccinarea cu acest ser .în urma unor suspiciuni că ar avea efecte secundare grave.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare