Coronavirus

BRAȘOV. Tensiuni la Spitalul de Boli Infecțioase. Angajații acuză că se vrea desființarea unității

  • document-Infectioase (3)_280658.jpg
  • document-Infectioase (1)_280659.jpg
  • document-Infectioase (2)_280657.jpg
 

Update BRAȘOV. „Petiţie pentru evitarea desființării Spitalului Clinic de Boli Infecțioase”

Planul de reorganizare a sistemului spitalicesc brașovean (detalii aici: BRAȘOV. „Leacul” deficiențelor din spitale, reorganizarea: TBC la Mârzescu, Psihiatrie la Sânpetru, Infecțioase la Județean), după ce pandemia de COVID-19 a scos încă o dată în evidență deficiențele, i-a pus pe jar pe angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, unitate ce ar urma să fuzioneze cu Spitalul Clinic Județean de Urgență, cu excepția secției de copii, care ar fi preluată de către Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.

Salariații de la Infecțioase sunt revoltați și acuză „interese” mari în aceste modificări, fiind convinși că se vrea chiar desființarea spitalului.

Reprezentanții Sindicatului Medisan Sanitas au trimis, prin intermediul paginii de Facebook myTEX.ro Stiri Online Brașov, un memoriu aflat în faza de semnare de către toți angajații (galerie foto), cu promisiunea că vor transmite întreg conținutul în formă (mai) lizibilă.

Documentul, intitulat „Propuneri pentru evitarea desființării Spitalului Clinic de Boli Brașov și de reconsiderare a rolului și importanței sale în cadrul asistenței medicale a județului Brașov”, este adresat conducerii spitalului, Consiliului Județean – D.S.A.M. (Direcția de Sănătate și Asistență Medicală din CJ), Prefecturii Brașov, Direcției de Sănătate Publică, Ministerului Sănătății.

Sindicaliștii spun că li s-a comunicat doar verbal planul de reorganizare (făcut de DSP Brașov), de către conducerea interimară a spitalului, numită în 13 martie. Comunicarea s-a făcut la raportul de gardă din 14 mai, zi în care a și apărut în presa brașoveană online, fără să se fi discutat în ședințele Consiliului Medical, cu reprezentanții sindicatului și fără să fi existat dezbateri. „În perioada aceasta grea, prin deciziile luate s-au creat tensiuni suplimentare, total nepotrivite în aceste momente”, afirmă angajații. 

Aceștia arată că, în plină pandemie de COVID-19, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase acordă asistență medicală de înalt nivel pacienților infectați SARS-Cov2, adică își respectă misiunea și își dovedește încă o dată necesitatea funcționării. Ei subliniază că spitalul este unul dintre cele 9 centre regionale Brașov, cu o adresabilitate mare, acționând de-a lungul anilor în lupta cu alte pericole majore pentru sănătatea publică: debutul pandemiei HIV ( 1985-1990),  epidemii sezoniere (gripă, meningită menigocociă, rujeolă, hepatite virale, iar acum COVID-19), extinderea irnbolnavirilor cu Clostridium difficile.

În document se subliniază că laboratorul și radiologia au fost modernizate și utilate, secțiile de adulți au fost igienizate și urmează finalizarea lucrărilor la secția de copii și la primire-urgențe, iar împărțirea secțiilor în alte două spitale ar aduce disfuncționalități și nu ar fi în beneficiul pacienților.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare