BRAȘOV. Spitalul modular din curtea Județeanului, în impas „ecologic”
Reprezentanții Fundației Hera, care, cu sprijinul Asociației „Dăruiește Viața”, construiesc un spital modular la Brașov, au ajuns într-un impas „ecologic”. Unitatea, cu paturi ATI, va fi amplasată în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență, iar pentru asta trebuie tăiată vegetația: copaci, arbuști, gard viu. Ei și-au exprimat dilema pe Facebook, cerând ajutorul internauților:
„Venim cu vești și cu o provocare. Sau două
Există o variantă de unitate medicală ATI agreată de factorii de decizie. Și niște mini-probleme care rezultă de aici.
Pentru una dintre ele avem două provocări pe care le lansăm către voi:
Trebuie tăiați arbori și arbuști, gardul viu.
1. Cum salvăm ce poate fi salvat? Cum scoatem gardul viu, astfel încât să le putem replanta? Cu cine? Cine se oferă voluntar?
2. Cine se oferă să regândească zona verde, după amplasarea unității modulare? Putem propune un proiect?
Provocări vor mai fi și vă vom da de veste, pe măsură ce apar!
Hai să vedem cum le rezolvăm pe astea.
(Vom crea un grup de lucru cu toți cei interesați.)
Vă mulțumim anticipat pentru răspunsul la apelul nostru”.
Fundația a avut inițiativa de a ridica un spital modular la Brașov văzând ce se face în curtea spitalului Elias.
„Ne-am gândit imediat că dacă se poate la București trebuie să se poată și la Brașov. Am intrat în legătură cu Oana Gheorghiu (nota red. – de la Asociația Dăruiește Viață), în speranța că ne va ajuta cu informații legate de proiect. Am găsit toată deschiderea de care aveam nevoie și astfel, în doar câteva zile, aveam planurile și toate informațiile legate de construcție, dotări, furnizori etc. Între timp l-am căutat și pe ăreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, pentru a-l întreba ce planuri are Brașovul legat de construirea unui spital dedicat tratării pacienților în stare gravă, infectați cu Covid-19. Ne-a spus că există fonduri și disponibilitate din partea Consiliului Județean pentru a gestiona proiectul și că în prezent este în căutarea unei soluții tehnice corecte și rapide.
A avut loc o întâlnire cu toate părțile implicate (managerii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență şi Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, medici ATI, reprezentați ai Consiliului Județean și Fundația Hera) în cadrul căreia am analizat planul în funcție de nevoile Brașovului. Fundația Hera a lucrat împreună cu echipa minunată de la Asociația Dăruiește Viață pentru a veni cu soluția finală adaptată Brașovului”, au mai scris pe Facebook aceștia.
Citiți și:
COVID-19 BRAȘOV. Pacienții în stare gravă vor fi tratați (și) într-un spital modular
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.