Coronavirus

BRAȘOV. Milostenie de la Biserică pentru bolnavii COVID-19 de la Stejeriș. Alimentele vor compensa puțin infima alocație de hrană

  • preoti-asistenta_284232.jpg
  • alimente1_284231.jpg
  • alimente2_284230.jpg
  • preoti-asistenta1_284233.jpg
  • bucatarese_284234.jpg
 

La Spitalul de Pneumoftiziologie din Braşov, spital suport Covid, au fost desfăşurate sâmbătă, în ziua Moşilor de Toamnă, mai multe activităţi filantropice venite în sprijinul celor 90 de bolnavi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, internaţi în cadrul acestui spital, relatează site-ul Mitropoliei Ardealului. A fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru sufletele celor plecaţi dintre noi, în capela cu hramul Izvorului Tămăduirii din incinta spitalului, după care au fost donate alimente, prin intermediul bucătăriei, tuturor pacienţilor internaţi.
A fost dăruită masa de prânz, constând în două feluri de mâncare, şi fructe, dar şi multe alimente care să fie dăruite pacienţilor zilele următoare, în cadrul meselor zilnice.
La această activitate socială au participat preotul spitalului, părintele Bogdan George Brânzea, părintele Ştefan Spîrchez, de la Parohia Tohanu Nou, precum şi o serie de familii credincioase care şi-au adus contribuţia lor substanţială la buna desfăşurare a acestei activităţi. Suma totală la care s-a ridicat întreaga activitate a fost de 5.000 de lei.
„Mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ajutorul acordat şi le mulţumesc credincioşilor mei din Parohia Tohanul Nou pentru dărnicia şi bunătatea de care au dat dovadă. Împreună ne-am hotărât ca anul acesta, în ziua de pomenire a celor adormiţi, să venim în sprijinul bolnavilor infectaţi de Covid şi să aducem un strop de bucurie şi încurajare celor care suferă de această grea boală. Îl rog pe Dumnezeu să le răsplătească tuturor dărnicia şi bunătatea şi să ne ferească de această suferinţă”, a spus părintele Ştefan Spîrchez.

Alimentele primite vor compensa infima alocație de hrană, de 10 lei pe zi, din care nu se pot oferi trei mese consistente (detalii: BRAȘOV. Reacția Comitetului Director al Spitalului de Pneumoftiziologie: Se fac mereu igienizări și reparații). Se știe, de când funcționează ca spital COVID, au existat multe plângeri legate de condițiile de internare și de mâncare.

Detalii:

BRAȘOV. Pacientă cu COVID-19 la Stejeriș: „coșmar”, „calvar”, „o rușine, nu spital”. Apel disperat către Scripcaru și Veștea

BRAȘOV. Condiții „horror” la Spitalul de Pneumoftiziologie. Dezvăluiri făcute de cadrele medicale devenite pacienți

BRAȘOV. DEZVĂLUIRI. Calvarul descris de un pacient depistat pozitiv cu noul coronavirus – „Așa e legea!”

CORONAVIRUS BRAȘOV. Pacientă asimptomatică, „arestată” de protocolul COVID-19 interpretabil. „Încep să cad psihic. Mă lupt cu ziduri”

Foto: mitropolia-ardealului.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button