BRAȘOV. Medicii de la Neuro nu vor ca spitalul să devină unitate COVID-19. Scrisoarea deschisă…
La Spitalul de Psihiatrie și Neurologie (SPCN) Brașov a ieșit la iveală faptul că există un confict între medici și conducerea unității spitalicești și chiar între cei din Comitetul Director. Directorul medical, dr. Daniela Marinescu, îl acuză pe managerul interimar (de aproape un an, de când cu scandalul concursului pe post), asist. univ. dr. Florin Nicușor Bîgiu, că are o atitudine sfidătoare și nu acceptă sfaturi de la ceilalți membri ai conducerii și ia singur decizii. În speță, directorul medical și alți medici nu sunt să de acord ca în spital să fie îngrijiți pacienți confirmați cu virusul COVID-19, invocând lipsa de specialiști, dar și de siguranță epidemiologică. Dr. Marinescu a trimis Comitetului Director și Consiliului de Administrație o adresă (foto 4) în acest sens, iar medicii au semnat o scrisoare deschisă (foto 2 și 3).
„Modul de acțiune (nota red. – al d. Bîgiu) este unul dictatorial ca și cum ar deține adevărul absolut, refuzând orice discuție sau variantă de a soluționa o situație. Întreg corpul medical, inclusiv eu, am aflat din presă că SPCN Brașov este printre primele spitale care vor intra în «lupta COVID-19», deși spitalul nu deține secție ATI. La toate întâlnirile de lucru de la nivel central a mers și a hotărât de unul singur, oferind SPCN Brașov ca unitate sanitară de primă linie în tratarea persoanelor COVID-19. Menționez că medicii care lucrează în acest spital sunt specialiști neurologi, fizioterapeuți și psihiatri, fără componență de administrare tratament specific patologiei infecțioase sau pneumologice, fără să mai vorbim despre competența de a intuba un pacient aflat în insuficiență respiratorie, care este apanajul medicului ATI-ist.
De asemenea, spitalul nu deține circuite de decontaminare a personalului sigure, cele încropite intersectându-se la un moment dat. Având în vedere cele de mai sus, consider că modul de acțiune al managerului de a pune spitalul în fața faptului împlinit, are dublă consecință negativă. Pe de o parte, starea de sănătate a întregului personal al SCPN Brașov este periclitată, iar pe de altă parte, urmare a faptului că personalul medical nu are competențe ATI, infecțioase, pneumologie și spitalul nu dispune de medici din aceste specialități medicale, consider că șansele de supraviețuire a potențialilor pacienți COVID-19, sunt reduse”, susține în adresa redactată către dr. Daniela Marinescu, director medical al SPCN Brașov.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.