Coronavirus

BRAȘOV. Coronavirusul ține în loc desființarea Unității Medico-Sociale de la Sânpetru

 

Închiderea Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie (UAMSP) de la Sânpetru (detalii: BRAȘOV. Unitatea de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru se desființează) se amână cu o lună, până la 1 septembrie 2020.

Consilierii judeţeni braşoveni urmează să dezbată în şedinţa de plen de astăzi un proiect de hotărâre în acest sens, care modifică HCJ aprobată de plenul Consiliului Judeţean în luna mai.
Prelungirea stării de alertă ca urmare a pandemiei de coronavirus este cea care ține în loc demersurile pentru desfiinţarea unităţii, întrucât la Sânpetru au fost transferaţi pacienţi non-COVID de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie (TBC) de la Stejeriș. Aceștia nu pot fi readuși în spitalul brașovean pe perioada stării de alertă, cu atât mai mult cu cât a crescut considerabil numărul celor infectați cu noul coronavirus, deci e nevoie ca „Pneumo” să rămână unitate COVID-19.

În clădirile UAMSP Sânpetru vor fi mutate secţiile de psihiatrie de pe Eminescu, ale Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov.

Citiți și:

Update BRAȘOV. Mutarea Psihiatriei se va face în „casa groazei”?

Articole asemănătoare

Foto: arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] în (proiecte de) hotărâri de Consiliu Județean, a rămas doar pe hârtie. Printre altele, și pandemia a ținut în loc proiectul de […]

Back to top button