Coronavirus

BRAȘOV. Ce REACȚII a avut Tudor Benga după vaccinarea cu Johnson & Johnson?!… „E mai Logan, așa, nu BMW”!

 
Deputatul USR Tudor Benga anunțase zilele trecute că s-a vaccinat anti-Covid cu serul Johnson & Johnson – BRAȘOV. SURPRIZĂ. Cu ce ser s-a vaccinat Tudor Benga?!…
 
Politicianul a relatat că mulți oameni au fost curioși să afle cât mai multe date despre vaccinul folosit de el și reacțiile avute, răspunzându-le tuturor, detaliat, pe contul său de Facebook: 
 
„… Așadar, legat de J&J treaba e așa. Alegerea mea a fost foarte mult influențată de faptul că eu am trecut deja prin Covid în noiembrie anul trecut. Există multe studii deja care sugerează minim 6-8 luni de imunitate naturală post-infecție. Însă de asemenea și destule studii care arată că protecția oferită de vaccin e mai puternică decât cea naturală post-boală. De asemenea, există deja dovezi clare că cei trecuți prin boală au un răspuns imunitar foarte puternic încă de la prima doză de vaccin, chestie pe care de altfel am testat-o și eu pe pielea mea după cum vă voi povesti mai jos. Toate cele de mai sus se și reflectă în politicile de vaccinare ale unor țări mai dezvoltate decât noi. Franța, Spania și Italia vaccinează fără rapel pe cei trecuți deja prin boală. Germania (sau cel puțin câteva landuri) vaccinează infectații doar de la 6 luni după infecție. Am încercat și eu să conving autoritățile de la noi să implementeze măsuri similare dar deocamdată n-am reușit.
 
Date fiind cele de mai sus, eu am ales J&J din trei mari motive. Unu, că e monodoză, ceea ce face viața mult mai simplă, mai ales că trecusem prin infecție. Doi, că deși are eficacitate ceva mai mică decât celelalte, aia pe care o are e dovedită în testele clinice pe toate cele trei tulpini buclucașe până în aprilie: și pe cea britanică, și pe cea sud-africană, și pe cea braziliana. Trei, că e pe tehnologie ceva mai clasică, adică vector viral nu arn-mesager. Eu am mare încredere în știință și tehnologie, am băgat în mine cu totul cel puțin vreo 25 de doze de vaccin la viața mea, dar nu sunt ceea ce se cheamă un early-adopter. Io încă foloseam un nokia1100 la trei ani după ce apăruse iphone-ul și am rămas mai lent de fel.
 
Efecte secundare am avut negreșit. Mă rog, eu, ca mulți alți bărbați de altfel, sunt și rău de boală, mă tângui, sufăr, alea alea, luați cu gramul de sare adecvat. Febră, frisoane, dureri de cap și mușchi, destul de intense toate. 24 de ore m-au ținut, de sâmbătă seară până duminică seară, în condițiile în care m-am vaccinat sâmbătă dimineață. Luni dimineață însă eram fresh. Sunt însă singurul care a avut efecte secundare din cei zece care ne-am vaccinat la doctorița mea de familie în dimineața aia și singurul care trecusem prin infecție. Ceea ce îmi confirma ceea ce mă așteptam oricum, anume că efectele nu sunt atât legate de vaccin în sine cât de faptul că, trecut fiind deja prin infecție, organismul a reacționat destul de intens. Voi fi atent în continuare 21 de zile la orice simptom suspect trombotic cum zice în protocolul american post-suspendarea de zece zile din aprilie, însă sunt foarte fericit că am rezolvat dintr-o singură doză, iar 24 de ore de gripă mi se par complet acceptabile în definitiv.
 
Eu chiar cred că vaccinul J&J e o soluție bună pentru unul ca mine și sper să convingă și o serie de nehotărîți. Fiindcă el e mai Logan așa, nu BMW, dar asta chiar cred că poate fi un avantaj. Îți faci treaba cu el dintr-o singură înțepătură, circulă bine pe toate suprafețele/tulpinile existente, n-are eficacitate de 95% la infecție, dar de boală severă te păzește la fel de bine ca toate celelalte. Posibil să mai bată, să mai troncăne, dar te duce civilizat la destinație… Sper de asemenea ca pe unii mai ezitanți dintre voi, fie din motive de înțepătură, fie din motive de tehnologie, să vă convingă de asemenea să vă vaccinati.
 
Oricum concluzia e una singură: fie că J&J, fie că Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, mergeți și vaccinati-vă. Chiar și dacă ați trecut deja prin boală. Doar vaccinându-ne cât mai mulți cât mai repede putem sa ne întoarcem cât mai curând la o viață normală”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button