Coronavirus

BRAȘOV. „Amenda pentru port ilegal de Covid!” – INTERPELAREA medicului Florin Orțan

  • interpelare.png
 
Senatorul PSD de Brașov, medicul Florin Orțan, a postat pe contul său de Facebook textul cu titlul de mai sus, sesizând (încă) o anomalie a guvernanților „pe frontul” noului coronavirus.
 
Așadar: 
 
„Impotriva tuturor evidentelelor stiintifice si a oricarei empatii, internam asimptomatici in continuare.

Impotriva tot mai multor evidente stiintifice, declaram vindecarea bolii foarte tarziu, mult dupa vindecarea medicala.

In tot acest timp, concediile medicale se platesc 75%, daca ai covid chiar daca l-ai contactat la locul de munca!

INTR-UN CUVANT, AMENDA PENTRU PORT ILEGAL DE COVID PE O DURATA DETERMINATA POLITIC NU STIINTIFIC!

Mai jos interpelarea făcută…

INTERPELARE
 (foto 2)

Adresata: Ministerului Sanatatii
Ministrului Sanatatii
Domnul Nelu Tataru
Casei Nationale de Asigurari de Sanatate
Presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate
Doamna Adela Cojan
De catre domnul senator: Florin Ortan
Circumscriptia electorala: Brasov
Grupul parlamentar: PSD
Sedinta Senatului din data de: 25 mai 2020

OBIECTUL INTERPELARII: Situatia cu privire la cuantumul de plata a concediului medical si a indemnizatiei de carantina rezultate in urma testarii pozitive/ infectarii cu Covid-19 si a masurilor necesitatii de carantinare si izolare

Stimata doamna Presedinte,
Stimate domnule Ministru,

Potrivit Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborata de catre Institutul National de Sanatate Publica, sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) nu i-a fost atribuit pana in acest moment un cod CIM, asa incat, pentru cazurile depistate, confirmate sau probabile, se utilizeaza codurile CIM aferente tablourilor clinice identificate. Astfel, potrrivit acestei Metodologii, se ofera urmatoarele exemple: J 12 Pneumonie virala neclasificata altundeva si J 80 Sindrom de insuficienta respiratorie acuta la adult sau copil (edem pulmonar interstitial si alveolar fulminant care apare ca urmare a unei infectii difuze, soc sau traumatism la nivelul plamanilor), iar raportarea cazurilor confirmate la CNSISP si in Registrul Unic de Boli Transmisibile (RUBT) se face ca „eveniment neobisnuit / nesteptat”.
Asa cum stim cu totii, in conditiile declansarii pandemiei de Covid-19, extrem de multe persoane asigurate s-au confruntat cu necesitatea de a beneficia de concediu medical, fie in urma depistarii ca fiind pozitive cu acest virus, fie ca urmare a necesitatii de intrare in carantina sau izolare, ca suspecti de infectarea cu acest virus, avand in vedere si prevederile conform carora, in scopul prevenirii îmbolnăvirilor şi recuperării capacităţii de muncă, asiguraţii pot beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru carantină.

In aceste conditii, vorbim de o situatie exceptionala care a implicat extrem de multe persoane si care presupune si necesitatea incadrarii acestor persoane fara nicio posibilitate de interpetare, la un cod special, in care plata concediului sa se faca 100%, in prezent, aducandu-mi-se la cunostinta de cei carora s-au adresat cabinetului meu parlamentar faptul ca, tocmai ca urmare a caracterului complet interpretabil de incadrare, cuantumul de plata a concediului medical este de 75%.

De aceea, avand in vedere cele de mai sus, consider ca se impune o serie de clarificari si de masuri de reglementare, in acest sens rugandu-va sa imi comunicati urmatoarele:

1. Care este situatia numerica a celor care, in perioada martie-mai 2020, au beneficiat de concediu medical ca urmare a infectarii/ testarii pozitive cu Covid-19, situatie defalcata pe categorii profesionale, varsta si localitati? In plus, care este cuantumul platii concediului medical si in urma folosirii caror coduri in acest sens?

2. Care este situatia numerica a celor care, in perioada martie- mai 2020, au beneficiat de concediu si indemnizatie de carantina ca urmare a pandemiei de Covid-19, situatie defalcata pe categorii profesionale, varsta si localitati? In plus, care este cuantumul platii concediului medical si al indemnizatiei de carantina in acest caz?

3. Care este motivul pentru care nu s-a considerat necesar sa nu i se atribuie pana in acest moment niciun cod CIM sindromului respirator acut cu noul coronavirus- COVID-19 si care este punctul dumneavoastra de vedere cu privire la necesitatea ca aceasta sa poata fi incadrat la un cod de sine statator, care sa presupuna un cuantum de plata de 100%?

4. Ce masuri comune intentionati sa aplicati cu celeritate pentru remedierea si clarificarea acestei situatii?

Solicit raspuns scris.
Va multumesc.

Cu deosebit respect,
Senator, Florin Ortan”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare