Coronavirus

BĂTAIE DE JOC. De câți lei mănâncă un bolnav Covid internat pe zi?!…

 
Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta, a (re)adus în discuție subiectul alocației de hrană pentru bolnavii din spitale, apreciind că suma pentru 3 mese este prea mică și că trebuie mărită.  
 
„Consider că și la noi, la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse conform alocării bugetare (HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienților.
Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are și diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză.
 
La Institutul Marius Nasta avem bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructura pe care am modernizat-o și măcar astfel, din acest punct de vedere, putem să ne gospodărim cât mai eficient conform banilor alocați.
 
Deși la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, DA, din păcate alocația pentru hrana zilnică, din perspectiva mea, este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID și nu numai!
 
Trebuie găsite soluții astfel ca spitalele să primescă mai mulți bani pentru hrana pacienților, iar noi în spitale tot timpul să avem în vedere că atât calitatea, cât și cantitatea să fie în acord nevoia pacientului”, a postat Beatrice Mahler pe contul său de Facebook.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button