Coronavirus

Apel către autoritățile locale: Luați echipamente medicale! Guvernul le va deconta

 

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat luni,  la finalul şedinţei de guvern, cinci măsuri de sprijin luate de Guvernul României, în contextul pandemiei de coronavirus, cu ajutorul fondurilor europene. Prima măsură vizează achiziţionarea echipamentelor medicale şi de protecţie medicală, urmând să fie decontate cheltuieli de 350 de milioane de euro cu ajutorul fondurilor europene.

Fac un apel catre unităţile sanitare, dar şi către autorităţile publice locale să achiziţioneze aceste echipamente necesare pentru bolnavii pe care îi tratează pentru că procesul de decontare a fondurilor se face potrivit procedurilor europene. Guvernul va face tot ce este necesar ca aceste echipamente să fie decontate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene. De asemenea, pentru personalul medical, ministrul a anunţat că cei care se află în linia întâi în lupta cu noul coronavirus vor primi un spor de risc lunar de 2.500 de lei. Acesta va fi impozitat cu 10%, urmând ca medicii să primească o sumă netă de 2.250 de lei.
Cea de-a treia măsură vizează sprijinul bătrânilor aflaţi în carantină, prin intermediul unor asistenţi sociali şi comunitari.

Sper să lansăm acest apel de proiecte şi să poată ca asistenţii sociali să presteze servicii pentru persoanele vârstnice. Va fi un telefon verde social pentru cei care au nevoie de aceste servicii“, a mai explicat ministrul. O parte din fondurile necesare pentru asigurarea şomajului tehnic vor fi decontate din bani europeni. Pentru moment este vorba despre 300 milioane de euro, existând posibilitatea ca această sumă să crească. Cea de-a cincea măsură este cea referitoare la produsele de igienă corporală. În acest sens, 165.000 de pachete vor fi distribuite celor aflaţi în carantină şi care au nevoie de asistenţă.

 Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button