Arhiva categorii

PUBLICITATE. Oare copiii noștri au platfus (picior plat)?

 

În prima copilărie, aproximativ până la vârsta de patru ani, forma tălpilor este în plin proces de modelare, însă, dacă după această vârstă, arcada membrelor inferioare nu capătă forma corespunzătoare, puteți avea un real motiv de îngrijorare. 

Cea mai frecventă afecțiune a tălpilor este piciorul plat (platfus), caracterizat prin dezvoltarea anormală, respectiv aplatizarea arcadei longitudinale a piciorului, datorată diferitelor cauze: creșterea bruscă în greutate, statul îndelungat în picioare, purtarea de încălțăminte nepotrivită, dezvoltarea anormală a tălpilor, tulburările de creștere, poziții vicioase, dar și factorii ereditari. Copiii care suferă de platfus se confruntă cu stări de oboseală în timpul mersului, soldate cu dureri la nivelul gleznei și al gambelor, dar impactul acestuia se răsfrânge în timp asupra articulației șoldului și a coloanei vertebrale. 

Identificarea piciorului plat este relativ simplă prin observarea poziției tălpii și a mersului copilului dumneavoastră, dar gradul de impact asupra celorlalte articulații poate fi monitorizat printr-o analiză posturală.  Astfel veți observa chiar dumneavoastră eventualele devieri de la o poziție corectă, evidențiate cu ajutorul unui software ce folosește informațiile provenite de la un covor senzorial.

Dacă va fi cazul, corectarea platfusului se poate face prin purtarea unor susținători plantari, confortabili, utilizabili în aproape orice tip de încălțăminte și realizați personalizat pe baza informațiilor obținute în urma analizei posturale. Susținătorii plantari personalizați au rolul de a corecta deficiențele de la nivelul picioarelor, de a reduce oboseala care se acumulează pe parcursul zilei și de a conferi comoditate piciorului. De asemenea, purtarea talonetelor atenuează greutatea exercitată asupra gleznelor, genunchilor, șoldurilor și coloanei vertebrale, atât în timpul mersului, cât și în repaus.

Rezultatele utilizării acestor talonete vor fi vizibile, atât subiectiv din partea copilului dumneavoastră, cât și obiectiv prin monitorizarea posturală ulterioară. Copilul dumneavoastră va intra într-un program gratuit de monitorizare o dată la 2-3 luni pentru o perioadă de cel puțin 1 an, astfel urmărindu-se evoluția corecțiilor aplicate .

Articole asemănătoare

Analiza posturală computerizată POSTUROTEST pentru copilul tău, precum și corectarea plantară personalizată se face în cadrul Centrului Medical EMIVITA, str. Vidin nr. 30, Tel: 0751 155855

“Soluția pentru un corp sănătos poate fi chiar sub piciorul tău”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare