Agenda locală

Prietenii Cântăreți au obținut locul I la Festivalul Interetnic Școlar

  • logomytex.png
 

Grupul de copii „Prietenii Cântăreți” condus de prof. Gabriela Ivan de la Liceul Teoretic „George Moroianu” Săcele a participat, recent, la Festivalul Interetnic Școlar „Comoara Etno”, organizat de Inspectoratul Școlar Brașov și Școala Gimnazială nr. 9 „Nicolae Orghidan” din Brașov în colaborare cu Centrul Cultural „Reduta” Brașov, Primăria Municipiului Brașov, Muzeul de Etnografie Brașov. „Comoara Etno” este un spectacol-concurs de cântece și dansuri tradiționale românești, maghiare, săsești, țigănești, grecești, aflat în acest an la ediția a VII-a.

Proiectul se adresează celor din tânăra generație și evidențiază tradiții și obiceiuri specifice comunităților din județul Brașov, punând în lumină tezaure vii: copiii pasionați de etnografie și folclor.

Principalul adversar pentru reprezentanții săceleni a fost grupul “Corona Melos” de la Liceul de Muzică “Tudor Ciortea” Brașov, grup cu care s-au “duelat” și toamna trecută în cadrul concursului “Pagini Muzicale Românești”, organizat chiar la liceul de muzică din Brașov. La fel ca și atunci, “Prietenii Cântăreți” au avut și la “Comoara Etno” un repertoriu bine ales și frumos prezentat în cadrul concursului – Din dragoste (de patrie și omul drag) – fiind răsplătiți cu Premiu I.. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button