Agenda locală

Concurs de schi alpin la Predeal

 

Primăria Orașului Stațiune Predeal, dorește să aducă la cunoștința cetățenilor săi, turiștilor precum și  tuturor persoanelor interesate că administrația locală s-a implicat în debutul acestui an într-o serie de activități specifice sportului și turismului .
Astfel, imediat după încheierea sărbătorilor de iarnă, orașul Predeal a organizat în data de 10 ianuarie, în parteneriat cu OMV, un concurs de schi alpin, Open Predeal – proba de slalom uriaș, pe pârtia Clăbucet sosire. Concursul s-a bucurat de o largă participare de aproximativ 50 de concurenți, a copiilor interesați precum și a copiilor din cadrul Școlilor de schi și ale Cluburilor sportive ale orașului. La fete, podiumul a fost ocupat de surorile Narea, respectiv Bianca Narea Albuleț – loc.I, Sandra Narea – loc.II și Luiza Narea – loc.III, iar la băieți, locul I a fost câștigat de Bogdan Olaru .
În continuarea acestor evenimente sportive, în perioada 12-15 ianuarie, orașul nostru a găzduit în premiera națională competiția internațională FIS, pentru schi alpin, în cadrul Cupei SES, categoria juniori și seniori, pentru  probe de slalom special. Competiția a adus la linia de start  concurenți din opt țări europene participante, inclusiv Romînia. Comentatorul sportiv al acestei competiții de anvergură a fost profesorul Liviu Predeleanu, fost antrenor național, federal și olimpic ale loturilor de schi alpin, antrenor participant la CM de schi alpin, precum și director tehnic organizator FOTE Brașov 2013.  Ţara noastră a fost reprezentată de tinerele generații, deja nume mari în schiul românesc atât la băieți cât și la fete, campioni și multipli campioni naționali și internaționali, adevărați continuatori ai tradiției școlilor românești de schi. Astfel, vârful de lance al echipei românești îl constituie chiar schiorii Predealului respectiv Sandra Narea și Bogdan Olaru. Potrivit rezultatelor preliminarii, după trei zile de concurs, România s-a clasat pe locurile fruntașe, ocupând locurile I și II ale podiumului prin: Bogdan Olaru locul II – prima zi și locul I – următoarele două zile de concurs; Sandra Narea (legitimată la CSAM Bucegi)- loc I în toate cele 3 zile de concurs. Predealul confirmă astfel că este la înălțime și de această dată.
Sperăm că acest eveniment major organizat și desfășurat cu succes este un început de bun augur pentru orașul Predeal, în vederea dezvoltării competiționale și turistice a stațiunii.  Nu în ultimul rând amintim cu această ocazie eforturile administrației locale în vederea  extinderii  domeniului schiabil al orașului. Reușitele de acest fel ne confirmă că suntem pe drumul cel bun și merită să investim timp, energie și bani pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive și turistice a orașului.

Centru Național de Informare și Promovare Turistică

În scopul promovării potențialului turistic și îmbunătățirii infrastructurii necesare pentru creșterea atractivității orașului Predeal ca destinație turistică, administrația locală a accesat un proiect în cadrul  programului POR, Axa 5, domeniul major 5.3, care are ca obiect Construire Centru Național de Informare și Promovare Turistică în orașul Predeal. Astfel, în luna decembrie a anului trecut s-a semnat Contractul de finanțare cu MDRAP, prin Agenția Națională pentru Turism, în valoare totală de 624.894 lei, prin care orașul va beneficia de o finanțare în cuantum de 98% din suma menționată, pentru realizarea acestui obiectiv. Contribuția proprie a orașului se ridică la valoarea de 12.834 lei, însumând atât cheltuielile eligibile cât și neeligibile ale proiectului. 
În prezent suntem în procedurile de achiziție a lucrărilor de construcție, a dotărilor și mobilierului din cadrul acestui centru, precum și a celor de servicii privind asistența tehnică, publicitate  și audit.
Totodată,  proiectul mai cuprinde și realizarea și dezvoltarea  unui portal web cu informații și baze de date. Noul centru va fi amplasat în zona centrală a orașului  și are termen de finalizare luna decembrie 2015.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button