Educaţie

Folosește internetul în siguranță! Recomandările polițiștilor brașoveni

Folosește internetul în siguranță!

Vârsta de la care este utilizat internetul a scăzut în ultimii ani, în timp ce a crescut numărul de ore petrecute zilnic pe rețelele de socializare. Odată cu această evoluție, s-a accentuat și riscul de victimizare.
Din acest motiv, polițiștii vin periodic cu recomandări preventive.
„Rata de utilizare a internetului a înregistrat o evoluție explozivă în ultimul an. Mai mult decât atât, a scăzut foarte mult vârsta de la care a început accesarea internetului, crescând astfel riscul de victimizare în rândul copiilor și tinerilor”, au precizat reprezentanții IPJ Brașov.


Poliția Brașov le recomandă copiilor și tinerilor:


•Ai încredere în părinţii tăi! Vorbește cu ei despre activitatea ta pe internet. Stabileşte împreună cu ei o listă de site-uri sigure şi un program pentru folosirea computerului.
•Când îți creezi adresa de e-mail, folosește un pseudonim, o prescurtare. Nu folosi numele tău întreg, data nașterii sau altceva care poate fi recunoscut despre tine cu ușurință.
•Parolele conturilor tale sunt secrete şi îţi aparţin. Ele sunt precum cheile de la casă: Nu le dai nimănui, nici măcar cunoştinţelor.
•Nu da persoanelor întâlnite pe internet informaţii despre tine sau familia ta. Nu oferi poze cu tine, adresa ta de acasă, numărul de telefon, şcoala la care înveţi, locul de muncă al părinţilor. Internetul este un spaţiu public la care oricine are acces.
•Nu tot ceea ce vezi sau citeşti pe internet este adevărat sau potrivit vârstei tale. Ai grijă să intri pe site-uri sigure şi să verifici cu părinţii tăi informaţiile citite.
•Nu răspunde mesajelor supărătoare sau care conţin cuvinte sau imagini nepotrivite. Blochează persoana care le trimite şi spune-le părinţilor.
•Dacă s-a întâmplat ceva pe internet care nu ţi-a plăcut, te-a speriat sau, pur şi simplu, nu ai înţeles, poţi oricând să te opreşti din navigare. Vorbeşte cu părinţii sau cu un adult în care ai încredere despre ce te-a îngrijorat.

Folosește internetul în siguranță…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Noaptea mintii: aia care au problme cu retentia salivei ne ”invata” cum sa folosim internetul, cum sa ne protejam. Ei sa vada de numarul urias de dosare nesolutionate, nu sa se bage unde nu au niciun fel de competente. Sa… Citeşte mai mult »

Willy
1 an în urmă

Mai trebuia o recomandare: ••Evitati sa cititi brosurica mytex. E unu latrau putinist la comentarii care face propaganda putinista desantata. Se semneaza cel mai des Raoke sau barbughe. Uneori cand nu il baga nici dracu in seama, mai foloseste diverse… Citeşte mai mult »

Raoke
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Boschete, cand esti mort de beat, dupa cum ai recunoscut, si ”pescuiesti” tu pe internet devianti de-ai tai, ce ”antivirus” folosesti? De la faitar? zeneca, gionson? Raspunde, boschete, nu te rusina, ce naiba!

Back to top button