Coronavirus

ÎCCJ: Starea de alertă a fost prelungită ilegal. Certificatul verde…

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că starea de alertă din România a fost prelungită ilegal. Și condiționarea accesul la diverse manifestații publice pe baza certificatului verde a fost ilegală. Decizia este definitivă. Potrivit stiripesurse.ro, aceasta vine ca urmare a contestării unei decizii similare emise în primă instanță. Decizia din primă instanță fusese contestată de Guvern.
Procesul împotriva Guvernului Românie, a CNSU și MAI a fost intentat de avocații Elena Corina Ciuchi și Dan Laurențiu Puiu. Recursul DSU și MAI a fost respins.

Starea de alertă a fost prelungită ilegal…

Detalii soluţie: „Respinge recursul declarat de recurentul-pârât Guvernul României împotriva sentinţei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca tardiv formulat. Respinge, ca neavenit, recursul declarat de Ministerul Afacerilor Interne prin Direcţia Generală Juridică împotriva aceleiaşi sentinţe. Respinge recursul declarate de recurentul-pârât Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă reprezentat de DSU împotriva sentinţei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 noiembrie 2022, au decis judecătorii ÎCCJ”.

Din motivarea Curții

În legătură cu excepția lipsei de interes a reclamanților, Curtea a reținut următoarele:

„De altfel, ținând seama de spectrul foarte larg de drepturi și libertăți afectate prin HG nr. 1183/2021, este aproape IMPOSIBIL a se susține că persoanele nevaccinate, netrecute prin boală și netestate nu ar fi vătămate, actul contestat vizând practic viața de zi cu zi a cetățenilor, în cele mai obișnuite manifestări ale ei.
Față de cele de mai sus, excepția lipsei de interes va fi respinsă ca neîntemeiată”, se arată în motivare.

„Judecătorul de bună credinta Amer Jabre a desfiintat in motivarea de 40 de pagini Guvernul Romaniei. Magistratul arata cum autoritatile se folosesc de lacunele legislative actuale pentru a prelungi starea de alerta cu inca 30 zile astfel incat cetatenii discriminati sa aiba sanse tot mai mici de a le ataca la instanta.
Totodata, acest judecator de buna credinta se foloseste de ocazie pentru a arunca la gunoi Certificatul Verde. Insa nu anulearea este spectaculoasa, ci suspendarea Certificatului Digital, in ciuda blocajului din Legea nr. 554/2004.
In ceea ce priveste anularea HG 1242, judecatorul Curtii de Apel Bucuresti arata ca restrictiile nu doar ca sunt excesive si discriminatorii impotriva romanilor nevaccinati, ci aduc atingere insesi existentei unor drepturi si libertati (exemplu : libertatea de miscare sau dreptul la sanatate)”, scrie pe avocati.legal (n.r. textul fiind publicat înainte ca ÎCCJ să mențină decizia Curții).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

DAAAAA…. SE ȘTIAAAA!!!

Eu și alții tot scriam că toate mizeriile ăstea legate de lucovid sunt ILEGALE!!! Neconstituționale!!!
UNDE SUNT NENOROCIȚII, CA VILIGHEI, LĂTRĂUL DECEREBRAT LOCAL, SĂ NE EXPLICE LA CE SUNT BUNE RESTRICȚIILE, CROTALUL ELECTRONIC, BOTNIȚELE ȘI DOZELE!?

Mama lui Barbu Gh
1 an în urmă

Of, of! Iar latra Gigel al meu, iar deranjeaza toata batatura. Of, of!

Barbu Gh.
Răspunde la  Mama lui Barbu Gh
1 an în urmă

Boschete, nu mai postezi cu ,,numele” tău săsesc? Moldogot idiot ce ești. Vilighei deviant, cât mai infestezi atmosfera? Hai, bagă repede încă două doze în vene să scăpăm mai repede de tine.

Back to top button