Politic

UPDATE. Cine va stabili ce e FAKE NEWS în România și după ce criterii?!… / Precizări de la Guvern

  • arafat_16.jpg
 

UPDATE. Biroul de presă al Guvernului Ciucă a reacționat la informațiile referitoare la o viitoare monitorizare a presei în scopul combaterii fenomenului fake news: „Guvernul este deschis cooperării cu reprezentanții societății civile cât timp rezultatul cooperării este în interesul și beneficiul cetățeanului. Inițiativele ONG-urilor și experților media vor genera recomandări în domeniul combaterii dezinformării și știrilor false. Activitatea grupului este independentă de funcționarea și structurile Guvernului, produsele primite urmând a fi analizate și, eventual, valorificate. Proiectul este inițiat de societatea civilă, iar Guvernul nu a cerut monitorizarea vreunui termen specific”.

…………………………………………………………………………………………………..

Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), condus de dr. Raed Arafat (foto), la care s-a alăturat şi Guvernul României, împreună cu CNA şi mai multe ONG-uri, pregăteşte o platformă informatică pentru scanarea presei online, dar şi a blogurilor şi reţelelor sociale, pentru a găsi „fake news”, surse de dezinformare şi propagandă în contextul conflictului din Ucraina, potrivit profit.ro.

Conform propunerilor transmise, prima dintre combinaţiile de cuvinte care vor aprinde „becuri roşii” de posibilă dezinformare şi propagandă rusă în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în acelaşi text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau preşedintele Klaus Iohannis cu un context de „corupţie” ori „incompetenţă”, având ca marker expresii precum „mizerie” sau „furtişag”.

„Pentru presa de investigaţie, spre exemplu, orice articol care ar semnala acte de corupţie, incompetenţă sau alte deficienţe în Executiv l-ar face pe autor suspect de a fi agent al propagandei ruse în algoritmii platformei. La fel, orice postare similară pe bloguri sau pe reţele sociale”, a precizat Profit.ro.

Asta în urma isteriei de acum două zile cu cozile kilometrice la benzinării și cu creșterea uluitoare a prețului la carburanți…

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button