CORONAVIRUS. Zeci de medici cu plângeri penale de la familiile îndoliate
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a dezvăluit pentru Spotmedia, că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă în prezent este demobilizarea personalului medical din cauza plângerilor penale făcute de pacienți supraviețuitori Covid-19 sau familiile celor decedați. Într-un singur dosar, peste 100 de angajați ai spitalului sunt chemați la audieri.
„Pot să spun că e cea mai mare dificultate în acest moment vizavi de discuțiile pe care le am cu colegii mei. Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal. Pe undeva e traumatizant. E greu. Nu spun că nu se poate greși. Sunt convinsă că nu suntem perfecți. Sunt convinsă că e loc de mai bine, dar este foarte dificil să fii judecat de oameni care nu înțeleg medicina, pentru că altfel am vorbi cu Colegiul Medicilor sau cu cei dintr-o comisie specializată și altfel vorbim cu un procuror sau cu un polițist care nu are de unde să știe ce înseamnă un act medical, atitudinea medicală și responsabilitatea pe care ne-a asumăm în urma Jurământului lui Hipocrate. Într-un dosar penal deschis de curând sunt chemați 100 de colegi să dea declarații. Toți cei care au îngrijit un anumit pacient. Sunt foarte mulți oameni care înțeleg ce le spunem și înțeleg poziția noastră. Problema proceselor nu e generalizată. Dar, din păcate, am învățat drumul către secția de poliție ca să dau declarații în calitate de reprezentant legal și să fiu alături de colegii mei. Această situație este extrem de neplăcută. Este o situație nouă, în care ești pus ca medic”, a precizat Beatrice Mahler.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.