Coronavirus

BRAȘOV. Ce se mănâncă la Spitalul de Boli Infecțioase?!…

 

Anul trecut, Sorin Susanu, șeful de la Protecția Consumatorilor Regiunea Centru – Brașov, critica meniul de la Spitalul de Boli Infecțioase (foto), unde fusese internat, susținând – ca majoritatea bolnavilor, de altfel – că este unul foarte sărăcăcios.

Beatrice Mahler, directorul Institutului „Marius Nasta”, a vorbit și dânsa despre baremul alocat de către guvernanți meselor bolnavilor internați, precizând, printre altele: „Mi se pare anormal ca un spital public să ceară bani pentru mâncarea pacienților, în condițiile în care aceștia plătesc asigurări de sănătate”.

Spitalele ar putea beneficia de bugete mai mari pentru alimentație în două situații: fie dacă fondurile proprii o permit, fie dacă se face apel la surse externe de finanțare.

Conform europalibera.org, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov tratează în această perioadă numai pacienți infectați cu Covid. Instituția a încheiat un contract de doi ani cu o firmă locală de catering, în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei. În funcție de vârstă și comorbidități, bolnavilor le este alocat un buget zilnic cuprins între 11 și 17,6 lei.

La finele lunii octombrie, întâia masă a zilei conținea 250 de grame de pâine, unt, gem, un ou fiert și ceai, în timp ce la prânz erau servite ciorbă de dovlecei și salată orientală dietetică.

La cină, majoritatea pacienților primeau mămăligă cu brânză și smântână și 250 de mililitri de ceai cu lămâie. Între mese, la ora 10 și la ora 16, un supliment: un iaurt sau un lapte, respectiv un măr sau un pachet de covrigi uscați.
 
Un studiu din acest an arată că meniul unui bolnav Covid ar trebui să conțină surse de vitamina A, B6, B12, C și E, regăsite în alimente ca de pildă laptele, salata, spanacul, nucile și semințele. Numărul de calorii este o altă componentă importantă a dietei în procesul de recuperare, mai ales în cazul persoanelor spitalizate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare