Expres

BRAȘOV. Zeci de controale, luna aceasta, în domeniul comerțului cu carne

 

Inspectorii sanitar-veterinari brașoveni au desfășurat, în cursul acestei luni, 35 controale, în carmangerii, măcelării super-/hipermarket-uri, depozite alimentare etc.. În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 18 sancţiuni, dintre care 12 avertisemnte și 8 amenzi în valoare totală de 110 200 lei.

„Acțiunile de verificare au fost efectuate la nivelul întregului judeţ și au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condiţiilor de înregistrare, autorizare și funcționare a unităților, a modului de întreținere și igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condițiilor de prelucrare și de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, a cerințelor de trasabilitate și a celor privind etichetarea, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului (sistemul HACCP)”, se arată într-un comunicat remis de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov.

În continuare, controalele efectuate de inspectorii DSVSA Brașov au ca obiectiv principal prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada premergătoare sărbătorilor de iarna. De asemenea, se asigură la DSVSA Braşov şi la Circumscripţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale (C.S.V.S.A.O.) din teritoriu, cât şi de către medicii veterinari de liberă practică, efectuarea examenului trichineloscopic pentru carnea de porc, potrivit reprezentanților instituției.

„Vă informăm că DSVSA Braşov are în această perioadă un program de permanenţă, atât la sediul D.S.V.S.A. cât şi la sediul C.S.V.S.A.O. din teritoriu pentru efectuarea examenelor trichineloscopice”, se precizează în comunicat.

Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în sectorul produselor alimentare de origine animală se realizează în baza Programului de supraveghere şi control pentru anul 2021, controale oficiale ce vizează carnea de pasăre provenită din Polonia şi carnea de porc în contextul pestei porcine africane și se realizează la operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: carmangerii, măcelării super-/hipermarcheturi, depozite alimentare.

VEZI ȘI:

Carne de pasăre și ouă cu Salmonella, aduse din Polonia în România / ANSVSA a intensificat controalele


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button