Delicte

EXCLUSIV. BRAȘOV. Bărbat cu funcție de conducere într-o multinațională, arestat pentru trafic de minori și trafic de persoane / Victime alese dintre angajate și tinere care depuneau CV-uri / Unde erau „plasate” pentru servicii sexuale

 

Un bărbat din județul Brașov se află în arest preventiv, de la începutul acestei luni, fiind cercetat de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov pentru infracțiuni de trafic de minori și trafic de persoane.

Inculpatul a fost propus spre arestare preventivă la finalul lunii trecute, la Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov, dar instanța a respins cererea procurorului de caz și a dispus plasarea lui C.N.A sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, respectiv până pe 24 septembrie, inclusiv.

Decizia a fost contestată de procuror, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brașov, unde, în data de 2 august, s-a dispus arestarea preventivă a lui C.N.A.. Decizia a fost definitivă. Prin urmare, inculpatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Brașov. Mandatul de arestare preventivă este valabil 30 de zile, începând cu data punerii în executare.

În data de 3 august, reprezentanții IPJ Brașov au informat că polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale Brașov au pus în aplicare, cu o zi înainte, un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, emis de Curtea de Apel Brașov, pe numele unui bărbat în vârstă de 33 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, însă nu au oferit detalii.

Astăzi, la solicitarea mytex.ro, DIICOT ne-a oferit următoarele date cu privire la caz:

„În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul, persoană ce a deținut o funcție de conducere în cadrul unei companii multinaționale, a recrutat persoane de sex feminin, majore și minore, fie din rândul fetelor angajate sau care susțineau interviuri în vederea angajării, fie prin intermediul unor anunțuri postate pe site-uri cu oferte de muncă, în scopul exploatării sexuale a acestora, în locații închiriate de acesta în regim hotelier de pe raza municipiului Brașov”.

Inculpatul este cercetat pentru trei infracțiuni de „trafic de minori” și o infracțiune de „trafic de persoane”.

Precizăm că, pe parcursul întregului proces penal, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button