Sport

BRAŞOV. Corona, exclusă din Erste Liga. „S-au săturat să facă tot ce pot să ne scoată în sferturi sau în semifinale, au făcut-o de la începutul sezonului”. Ce se întâmplă cu Miercurea Ciuc şi Gheorgheni?

  • erste_2.jpg
 

Corona Braşov, vicecampioana sezonului trecut, nu va mai juca în Erste Liga, Federaţia Maghiară de Hochei anunţând că a respins cererea de înscriere a clubului braşovean.

Motivarea ungurilor este că documentele au fost trimise după expirarea termenului, lucru contrazis de braşoveni, care au de partea lor chiar regulamentul competiţiei, făcut de federaţia din ţara vecină, care spune că documentaţia completă trebuia trimsă până la 1 august, lucru pe care Corona l-a respectat.

Probabil, este modul maghiarilor de a se răzbuna pe o echipă care are coloană vertebrală şi care are fani fantastici, care s-au implicat şi au atras atenţia sponsorului prinicpal, Erste Bank, despre arbitrajele jenante avute de arbitri din Ungaria, care au favorizat flagrant grupări din Ungaria. Până la urmă, deşi fanii nu vor mai vedea meciuri cu grupările maghiare, este mai bine pentru Corona că a scăpat de o competiţie părtinitoare, minusculă din punct de vedere al importanţei.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu SC Miercurea Ciuc şi cu ACSH Gheorgheni. După cum se ştie, Biroul Federal al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă a decis că dacă nu vor fi acceptate toate echipele româneşti, atunci nici una nu va putea evolua în Erste Liga. Este interesant dacă vor încălca decizia federaţiei, vor participa şi îşi vor asuma eventualele sancţiuni, mai ales în cazul clubului ciucan, unul departamental.

„Am rămas surprins de decizia Biroului Federal al federaţiei maghiare, unde credeam că avem cel puţin un prieten, vicepreşedintele Kovacs Zoltan. Săptămâna trecută, la votul echipelor, 5 au votat pentru Braşov. Acum, în Biroul federal, au fost 9 membri, plus 2 reprezentanţi ai echipelor. Doar Debrecen ne-a ţinut partea şi le mulţumesc. Ferencvaros s-a abţinut. Până la urmă, nu ştiu de ce s-a mai supus la vot. Ni s-a transmis că nu am depus documentaţia în termen. Noi am respectat termenul, am trimis documentaţia completă până la 1 august. Nu am putut trimite documente până la 7 iunie, pentru că trebuie să respectăm decizia Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă şi am aşteptat să primim acordul Biroului Federal. Este clar că nici celelalte echipe din România nu vor putea participa în Erste Liga. S-a votat în bloc, în unanimitate acest lucru în Biroul Federal. La Miercurea Ciuc e o problemă delicată. Nu ştiu dacă îşi va putea permite cineva, inclusiv ministrul Novak, să intervină pentru ca Sport Club sau Gheorgheni să poată juca. Noi am plătit deja taxa de înscriere, speră că o vor returna. Probabil că s-au săturat cei de la Erste Liga să facă tot ce pot să ne scoată în sferturi sau în semifinale, au făcut-o de la începutul sezonului. Probabil se şi tem, pentru că, cel puţin noi şi Miercurea Ciuc am fost mai mereu printre echipele de top din ligă. De acum, din punct de vedere al Braşovului nu mai contează. Dar, cât timp Erste Liga va avea o conducere numită politic, în frunte cu managerul Attila Somogyi şi secretarul Levente Sipos, va deveni o competiţie neserioasă şi neinteresantă pentru nici o ţară din această zonă”, a declarat Emilian Cernica, preşedintele clubului Corona.

El a vorbit şi despre viitorul echipei: „Corona are contracte cu jucătorii, sunt inclusiv trei stranieri care au semnat şi care vor fi anunţaţi în perioada următoare. Neparticiparea în Erste Liga va aduce o economie la bugetul local. Dacă e cineva interesat, toţi jucătorii Coronei au clauză de reziliere de 30.000 de euro. În zilele următoare, va fi anunţat programul Ligii Naţionale, noul sistem având un număr sufieient de meciuri care să ajute jucătorii Naţionalei să se pregătească pentru Campionatul Mondial, unde vom încerca să facem o figură frumoasă. Apoi, Corona va avea în septembrie Cupa Continentală, la Braşov şi, mai mult ca sigur vom merge în turul următor, care se va juca la Amiens. În noiembrie, Naţionala de seniori va avea un Challenge Cup în Polonia, apoi, în decembrie e Campionatul Mondial U20 la Braşov. Sunt curios dacă cineva din partea ministerului îşi va asuma o subfinanţare a acestei competiţii. Tot în decembrie avem şi Cupa României la seniori, iar în februarie va fi un nou Challenge Cup pentru Naţională. Deci meciuri vor fi”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button