Politic

BRAȘOV. Iată lista cu primele 10 școli „fără lacăte pe curtea” lor / Ar fi trebuit să fie 24…

 

Primarul Allen Coliban a postat pe Facebook lista cu cele 10 școli care își vor deschide curţile pentru copii, în cadrul programului „Fără lacăte pe curtea școlii”.

În ședința de ieri a Consiliului Local Brașov fusese propusă aprobării o listă cu 24 de unități școlare, alese în urma discuțiilor cu directorii acestora și cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, dar consilierii PNL și PSD nu au vrut să aprobe așa multe școli, invocând, printre altele, posibilul impact asupra bugetului local cu paza spațiilor – ședința poate fi urmărită AICI.

Prin urmare, s-a aprobat deschiderea curților următoarelor școli:
Şcoala gimnazială nr. 9;
Şcoala gimnazială nr. 31;
Şcoala gimnazială nr. 11;
Şcoala gimnazială nr. 14;
Şcoala gimnazială nr. 3;
Şcoala gimnazială nr. 15;
Şcoala gimnazială nr. 8;
Şcoala gimnazială nr. 5;
Liceul Tehnologic Silvic “Dr. Nicolae Rucăreanu”;
Colegiul Național “Áprily Lajos” Brașov.

Urmează ca Municipalitatea să anunțe când exact se va pune în aplicare proiectul.

„Am reușit să trecem prin Consiliul Local Hotărârea privind regulamentul proiectului «Fără Lacăte pe Curtea Școlii» inițiat în 2018 de Asociația Reactiv (David Sorin și Codruț Bucur – astăzi subprefectul Brașovului) care a strâns pe atunci peste 8000 de semnături.
Proiectul a fost asumat ulterior de USR PLUS. Aș simți o bucurie mai mare dacă nu aș ști că înainte de votul final, colegii de la celelalte partide au votat un amendament care reducea numărul școlilor care urmau să intre în program, de la 24 (cât au propus consilierii USR PLUS) la doar 10.
Totuși, acesta este un pas definitiv pentru deschiderea curții școlilor, iar eu pot să vă asigur că ne vom lupta în continuare pentru creșterea numărului de unități de învățământ care permit accesul copiilor în curțile lor după programul de școală, în weekend-uri și în vacanță.
Copiii brașovului nu merită să se joace printre mașini, lipsiți de siguranță. Copiii brașovului merită mai mult și pentru asta ne-am luptat!”, a informat și viceprimarul Flavia Boghiu.

Menționăm că, deja au fost cetățeni care s-au arătat nemulțumiți de faptul că în zona în care locuiesc ei nu se aplică proiectul, nefiind alese școli de acolo.

„În Racadau? Din trei școli, nu deschideți porțile la nici una, asta în conditiile în care Racadaul este un «cartier tanar» si nu are nici macar un teren de sport. Sala la METROM? Sala de la INFO? (…)”, a scris un brașovean, pe pagina de Facebook a viceprimarului Flavia Boghiu.

„Acum 40 de ani toate terenurile de sport din Brașov erau libere și nu erau păzite de nimeni”, a precizat alt brașovean.

VEZI ȘI:

BRAȘOV. „Fără lacăte pe curtea școlii”, dar cu CIRC în ședința de Consiliu Local

BRAȘOV. „Fără lacăte pe curtea școlii” / Iată regulamentul care va fi supus aprobării, astăzi, în ședința Consiliului Local


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button