Sport

SR BRAȘOV, de la un pas de desființare, la o fascinantă… PROMOVARE!

 
După declararea falimentului FC Braşov, spiritul „galben-negru” a fost dus mai departe de SR Braşov, echipa formată în vara anului 2017 de suporterii „stegari”.
 
În primul sezon, SR Braşov a evoluat în Liga 4, pe care a câştigat-o fără probleme, după care s-a impus şi în barajul de promovare în Liga 3, cu Nemere Ghelința, campioana din Covasna, 1-0 pe „Tineretului” şi 2-0 în deplasare.
 
Pentru sezonul 2018-2019, „stegarii” au pornit la drum cu gândul la promovare, însă din cauza problemelor financiare echipa s-a destrămat, mulţi jucători au plecat, iar proiectul a continuat cu fotbalişti tineri, care au încheiat campionatul pe poziţia a şaptea, cu 43 puncte adunate în 30 de jocuri. A urmat sezonul compromis de pandemia de Covid-19, pe care SR Braşov l-a terminat pe poziţia a 11-a, cu 19 puncte acumulate în cele 16 etape care au avut loc.
 
După pauza lungă cauzată de pandemie, lucrurile s-au schimbat din nou la SR Braşov, care a reuşit să îşi continue drumul cu o nouă conducere şi cu o formaţie tânără, alcătuită în majoritate din jucători de la Colţea 1920 Braşov şi CSS Braşovia, care s-au alăturat celor ce au rămas din sezonul precedent.
 
„Cred că toată lumea ştie cum am început. Această echipă era în pragul desfiinţării. Mai erau doar câţiva jucători, dintre cei vechi, din sezonul trecut. Asta era situaţia. Norocul a fost că s-a schimbat ceva, Ciprian Jurubescu a venit ca manager general şi au sosit jucători de la Colţea. Altfel, nu aveam nici măcar teren unde să ne antrenăm. A fost salvarea, altfel cred că această echipă era gata. Asta e părerea mea”, spunea Ioan Naghi spre finalul anului trecut.
 
După un parcurs excelent în Cupa României, unde au trecut trei tururi şi au fost eliminaţi greu de Miercurea Ciuc, echipă care acum se luptă în play-off-ul de promovare în Liga 1, „stegarii” s-au concentrat pe campionat, unde au reuşit să termine seria pe locul secund.
 
„În vara anului trecut, am pornit la drum cu gândul să jucăm pentru fanii noştri. Lucrurile au mers bine şi pe parcurs ne-am dat seama că ne putem implica în lupta pentru primele locuri. Este o performanţă că am reuşit să obţinem biletul pentru barajul de promovare, iar acum vom da totul pentru a accede în eşalonul superior. Suntem motivaţi şi concentraţi pentru a le oferi suporterilor un cadou frumos”, a declarat căpitanul Horia Popa.
 
În prima fază a barajului, așa cum se știe, SR Braşov se va confrunta cu Vediţa Coloneşti, campioana Seriei a 6-a a Ligii 3, partida tur fiind programată mâine, de la ora 14.00, pe Stadionul „Tineretului”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button