Coronavirus

CORONAVIRUS BRAȘOV. Încă 13 cazuri confirmate în școlile din județ

 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov au anunțat că cazuri de infectare COVID-19 au fost confirmate de ieri până astăzi în unitățile de învățământ din județ, astfel că după 12 zile de cursuri sunt:

1.    Elevi confirmați – 76 (71, luni)
2.    Personal confirmat – 51 (43, ieri)
3.    Clase care funcționează în online din cauza confirmărilor COVID – 47 (39)
4.    Elevi cu cereri sa stea în online (cf. art. 7 OM) – 386 (383)
5.    Profesori cu cereri să stea în online (cf. art. 7 OM) – 80

La punctele 1 și 2 sunt cumulate cazurile confirmate, de la confirmarea cărora nu au trecut încă 14 zile”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov.

Reamintim că, chiar dacă localitatea în care se află unitatea de învățământ este în scenariul roșu (scenariul 3), merg la cursuri elevii din clasele primare (0-IV) și preșcolarii la grădiniță. În localitățile care se încadrează în scenariul galben (scenariul 2 – incidența de sub 3 la mia de locuitori), merg în continuare în sălile din incinta unităților de învățământ. în plus, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

Dar, la un caz confirmat în clasă primară, aceasta este închisă, trece în online. La un caz confirmat în clasa gimnazială sau liceală, se face ancheta epidemiologică şi sunt izolaţi contacţii.

La două cazuri confirmate în aceeaşi clasă de gimnaziu sau liceu se închide clasa şi elevii învaţă online, timp de 14 zile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button