Coronavirus

CORONAVIRUS BRAȘOV. Noi cazuri depistate în școli / „Culorile” au fost reactualizate

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, noi cazuri de SARS-CoV-2 au apărut după week-end în unitățile de învățământ din județ.

„Numărul celor confirmaţi a crescut, de vineri până luni, de la 11 la 24, în rândul elevilor, şi de la 7 la 10, în rândul personalului angajat. Ca urmare, 12 clase cu 312 elevi au trecut în online pentru următoarele 14 zile. Asta, separat clasele aflate în online, din cauza indicelui infectare pe localităţi, mai mare de trei. Raportat la numărul de infectări totale la nivelul judeţului, constatăm că cele din educaţie, atât în rândul elevilor, cât şi a personalului angajat, este mult mai mic”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IŞJ Braşov.

De altfel, ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CSJU) a reactualizat şi lista cu scenariile în care funcţionează şcolile din judeţ, în funcţie de rata de infectare Covid (detalii aici). Astfel, potrivit acesteia, de azi, 16 februarie, 21 unităţi şcolare, din Cristian, Dumbrăviţa, Ghimbav, Hărman, Prejmer şi Sânpetru funcţionează în scenariul roşu (scenariul 3). În acest număr de 21 intră atât unităţile cu personalitate juridică, dar şi cele arondate. Scenariul 3 înseamnă că rămân deschise grădiniţele şi clasele de nivel primar, de la pregătitoare până la clasa a IV-a.

Lista completă o găsiți aici.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button