Coronavirus

COVID-19 BRAȘOV. Branul iese iar din „scenariul roșu”. Restaurantele se pot redeschide la interior

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 20/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în unitatea administrativ-teritorială Bran, care prevede, în esență, următoarele: „Ca urmare a scăderii ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 sub valoarea de 3/1000 de locuitori, în unitatea administrativ-teritorială Bran se vor aplica prevederile H.G. nr. 3/12.01.2021 pentru rata de incidență corespunzătoare”.

Rata de incidență cumulată calculată la 14 zile este astăzi de 2,43 la mia de locuitori. Comuna Bran ieșise din „scenariul roșu” de coronavirus pe 1 ianuarie, când incidența era de 2,24 cazuri la mia de locuitori, dar în 16 ianuarie rata a ajuns la 3,74, astfel că din 17 ianuarie, prin decizie a CJSU, s-au aplicat din nou măsuri mai restrictive.

Potrivit legislaţiei, în „scenariul roşu” restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de jocuri de noroc din spaţii închise nu pot funcţiona. Fac excepţie restaurantele sau cafenelele care fac parte din unităţi de cazare (hoteluri sau pensiuni), care sunt deschise numai pentru persoanele cazate. În „scenariul galben” – incidență între 1,5 și 3, se deschid la 30% din capacitate, iar în „scenariul verde” – rata sub 1,5, pot funcționa la 50% din capacitate.

Hotărârea nr. 20/30.01.2021 a CJSU Brașov este disponibilă aici

Citiți și:

COVID-19 BRAȘOV. Continuă scăderea incidenței în județ, dar sunt șase localități cu rata peste 3. O comună are dublu!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button