Expres

BRAȘOV. Controale de natură silvică, în piețe și în traficul rutier

 

În baza unui plan de acțiune întocmit la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat o acțiune pe linia circulației, depozitării și comercializării materialelor lemnoase (pomi de Crăciun) în piețele situate pe raza municipiului Brașov.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate 16 persoane, verificate 3 autovehicule și 3 societăți comerciale, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei.
De asemenea, a fost dispusă confiscarea valorică a 80 de pomi de Crăciun, în cuantum de 1.700 lei.

În perioada 08 – 22 decembrie a.c., polițiști din cadrul IPJ Brașov – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat acțiuni de verificare pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu deținerea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Au fost desfășurate activități de verificare la o societate comercială de profil, cu punct de lucru pe raza localității Hârseni, jud. Brașov, ocazie cu care a fost inventariat și cubat întregul material lemnos existent în gestiunea agentului comercial, acesta însumând o cantitate de aproximativ 60 m2 cherestea și 260 m2 buștean.

„Cu ocazia verificării documentelor existente, polițiștii au constatat faptul că există diferențe între stocul scriptic și stocul faptic, iar avizele de însoțire a materialului lemnos nu sunt înregistrate în evidențele contabile.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010-Rep, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 lei, fiind dispusă totodată confiscarea cantității de aproximativ 47 m2 cherestea, în cuantum de peste 18.000 lei”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent principal Nadia Olaru.

Articole asemănătoare

Ieri, în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au depistat un tânăr care transporta cu o căruță de un metru cub lemn de foc, esență anin negru, fără a deține documente legale de proveniență.
Polițiștii l-au sancționat pe tânăr pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 și au luat măsura confiscării cantității de material lemnos.

Tot ieri, în jurul orelor 11.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Zărnești au depistat pe DN 73A un bărbat care transporta cu o autoutilitară, 3.00 mc material lemnos, esență fag și anin, fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.
Și în acest caz a fost dată o sancțiune, iar materialul lemnos a fost confiscat.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button