Delicte

Update. BRAȘOV. Amenzi de aproape 50.000 de lei în urma acțiunii „Pomul de Crăciun”

 

Polițiștii brașoveni au aplicat sancțiuni de 49.500 de lei, în urma acțiunilor silvice desfășurate în week-end. Amintim că, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai autorităților silvice, au acționat în perioada 11 – 13.12.2020 pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale associate cu deținerea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

„Au fost constituite filtre rutiere pe drumurile publice, ce au vizat verificarea modalității de respectare a prevederilor legale privind transportul și legalitatea documentelor de proveniență a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun, fiind verificați și agenții economici de profil. Cu ocazia activităților, ce au fost intensificate în acest sfârșit de săptămână, au fost constatate în total 9 infracțiuni, dintre care 2 fapte fiind prevăzute de Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic. De asemenea, au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 11 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 și 146 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative, valoarea totală a acestora fiind de 49.500 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 13,6 mc material lemnos, 24 de pomi de Crăciun și 70 kg cetină sau alte elemente decorative din cetină, valoarea totală a materialului lemnos, confiscat reprezentând cherestea, lemn de lucru și lemn de foc, fiind de peste 7.260 lei”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Polițiștii brașoveni vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice.

 

VEZI ȘI:

Update. BRAȘOV. Filtre rutiere pentru verificarea transporturilor de pomi de Crăciun


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button