Coronavirus

CORONAVIRUS. Altfel de sărbători de iarnă! RISCUL de care vorbește Raed Arafat…

 

În urma creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus, când s-a ajuns și la 10.000 pe zi, autoritățile au luat noi măsuri restrictive (vezi situația de ieri: CORONAVIRUS. RECORD NEGRU: 177 de decese în România în ultimele 24 de ore! Situația din țară și de la Brașov…).

În perspectiva sărbătorilor de iarnă, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne – șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat la Digi 24: „Nu putem intra în casele oamenilor, să le spunem ce să facă. Asta e pe răspunderea lor. Dacă tu vrei să sărbătoreşti cu încă două, trei familii, ţi-ai crescut riscul mult de a te infecta şi de a lua virusul de undeva, că nu bănuiesc că o să stai în noaptea de Crăciun cu mască. Modul cum îţi organizezi masa de Crăciun, dacă aduci mai multă lume care stă în alte zone, riscul de transmitere e mult mai mare şi vulnerabilitatea e mai mare. În final, fiecare calculează riscul pe care vrea să şi-l asume… Vom fi în mijlocul pandemiei, în valul doi și vom fi și cu risc că, dacă nu respectăm regulile, să ne trezim cu o creștere în ianuarie-februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus”.

Raed Arafat a spus și cum ar trebui sărbătorit Crăciunul în familie, în contextul acestei pandemii: „În familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă, da! În familie lărgită înseamnă să vin și alții la tine, ți-ai asumat imediat un risc!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button