Coronavirus

CORONAVIRUS BRAȘOV. Dr. Neculau, despre reorganizarea spitalelor din județ! 20 de noi locuri! Probleme la ATI!

 

Prefectul Mihai Cătălin Văsii și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, au avut astăzi o întâlnire cu reprezentații spitalelor brașovene, tema discuției fiind necesitatea unei repoziționări a sistemului sanitar din județ în contextul epidemiologic actual. Printre subiectele abordate s-au numărat managementul paturilor de spital, atât pentru cazurile de Covid-19, cât și pentru cele non-Covid, procedurile privind transferul pacienților, implicarea medicilor de familie în gestionarea situației epidemiologice, mărirea capacității de testare și scurtarea timpului de primire a rezultatelor testelor pentru Covid, în special în perioada sfârșitului de săptămână – așa cum au informat reprezentanții Prefecturii.

Dr. Andrea Neculau a relatat, printre altele, că înmulțirea numărului de cazuri de coronavirus în Brașov a impus această reevaluare și reorganizare a capacității spitalelor, punctând că există preocuparea creșterii numărului punctelor de triaj, înainte de sosirea pacienților în spital.

Totodată, șefa DSP Brașov a anunțat că la Făgăraș sunt disponibile 20 de noi locuri pentru bolnavii de Covid-19.

Situația cea mai grea este la Secția ATI Covid de la Spitalul Județean, unde toate paturile sunt ocupate. În acest sens, se fac eforturi ca și la alte spitale din județ să existe aparatură de oxigen pentru bolnavii de coronavirus aflați în stare gravă.

Dr. Neculau a făcut un apel către populație pentru a contacta medicii de familie în cazul existenței unor simptome de infecție cu coronavirus, aceștia putând chema Ambulanța pentru a se face testare la domiciliu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button