Coronavirus

COVID-19 BRAȘOV. Două unități de învățământ schimbă scenariul

 

La o săptămână de la deschiderea anului școlar 2020/2021, alte două unități de învățământ schimbă scenariul în care au început cursurile și activitățile educative. De data aceasta, în sens bun. După ce, în această săptămână au fost pe „scenariul roșu” (grădinița a fost închisă, iar școala a funcționat în sistem online), preșcolarii și elevii din Ghimbav intră în „scenariul galben”, cu cursuri și activități față în față, pentru toți elevii din ciclul primar și din anii terminali, iar pentru celelalte niveluri de clasă, prin rotație săptămânală sau la două săptămâni, timp în care jumătate din colectiv fac cursuri online.
Decizia a fost anunțată de reprezentanții Prefecturii, care au precizat că membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) au aprobat propunerea Consiliului de Administrație al Școlii Ghimbav, care a primit aviz favorabil și de la Direcția de Sănătate Publică Brașov și de la Inspectoratul Școlar al Județului Brașov. Motivul pentru care s-a trecut la „scenariul galben” a fost că a scăzut incidența cazurilor de coronavirus cumulate din ultimele 14 zile, de la 3,27 la mia de locuitori în 7 septembrie, la 1,99 la mia de locuitori.
Teoretic, decizia a intrat în vigoare din momentul publicării, însă reprezentanții IȘJ Brașov precizează că Școala Gimnazială din Ghimbav (care are arondată și grădinița), se va redeschide de luni, 21 septembrie.

În această săptămână, prima din noul an școlar, o grădiniță și o școală au intrat în scenariul roșu, deși se organizaseră pentru scenariul galben, respectiv verde.

Citiți mai multe

COVID-19 BRAȘOV. Încă o școală în „scenariul roșu”. De data aceasta este vorba despre un elev infectat:

COVID-19 BRAȘOV. Cadru didactic depistat infectat. Grădiniță în „scenariul roșu”

 RAȘOV. Anul școlar începe azi cu rele și cu… mai puțin rele

Update BRAȘOV. Aflați cum vor începe copiii dvs. școala. Lista tuturor unităților și scenariul aferent

COVID-19 BRAȘOV. În ce „culori” începe școala. Trei unități, exclusiv online


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button