Politic

ȘI LA BRAȘOV?!… Iohannis: „Dacă un primar spune că nu are soluții pentru deschiderea școlii, atunci nu văd de ce ar candida în continuare pentru poziția de primar”

 

Deschiderea anului școlar pe 14 septembrie este, în acest moment, în ceață, cam în toată țara. Pentru primării, inclusiv cea de la Brașov, principala problemă o constituie găsirea – într-o lună de zile – de (noi) săli destinate orelor de curs, pentru a putea fi respectată măsura distanțării fizice în rândul elevilor, impusă de Ministerul Sănătății, din cauza crizei generate de coronavirus. 

În ceea ce privește Brașovul, se știe că sunt multe școli și grădinițe care au înscriși și peste 30 de copii într-o clasă, iar până în prezent dinspre Municipalitate am aflat doar că noul an școlar va fi întâmpinat cu… tablete.

În acest timp, la Timișoara, de exemplu, lucrurile se mișcă energic pe subiectul descris anterior, viceprimarul Dan Diaconu declarând, acum 2-3 zile, pentru opiniatmisoarei.ro: „Avem peste 35 de containere venite deja (care să fie transformate în săli de clasă – n.r.), mai așteptăm să vină alte 3-4. O parte dintre ele sunt și montate deja”.

Iar, în conferința de presă susținută ieri, Klaus Iohannis, președintele României, a subliniat printre altele: „Dacă un primar spune că nu are soluții pentru deschiderea școlii, atunci nu văd de ce ar candida în continuare pentru poziția de primar… Nu este posibil să stabilim de la București dacă într-o școală din Brăila sau din altă parte poate să înceapă anul școlar în condiții bune sau nu. În plan local, întotdeauna se găsesc soluții dacă se dorește să se găsească soluții. Provocarea acum pentru primari și consilii locale este să găsească soluții în fiecare județ și în fiecare localitate, pentru ca acolo copiii să meargă la școală în condiții de siguranță”.

De urmărit ce se va întâmpla la Brașov, locuitorii orașului sperând ca administrația condusă de George Scripcaru (foto), aflat în plin avânt electoral, să se achite cu brio de această provocare lansată de Klaus Iohannis.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button